Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα καταφύγιο πραξικοπηματιών -995 έχουν ζητήσει άσυλο - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα καταφύγιο πραξικοπηματιών -995 έχουν ζητήσει άσυλο

Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θέλει να γίνει η Ελλάδα ένα καταφύγιο για τους πραξικοπηματίες.

Στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Νίκο Κοτζιά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι 995 άτομα έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι όλοι τους πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι από αυτούς έχουν σχέση με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του πραξικοπήματος.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανέχεται προδότες, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που απορρίπτουν την έκδοση των 8 στρατιωτικών. Δεν έχουμε χάσει εντελώς τις ελπίδες μας», είπε ακόμη.

Ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη και πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τους 8 στρατιωτικούς, που διέφυγαν από την Τουρκία και έφτασαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τη «σοβαρή απογοήτευση» της Αγκυρας γιατί η Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην εκδοθούν.

Επίσης, ανέφερε- σύμφωνα με το Anadolu- ότι 2 από τους στρατιωτικούς που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στην Μαρμαρίδα, διέφυγαν στην Ελλάδα.

«Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, 995 άτομα ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Πρέπει να τους εξετάσουμε όλους. Δεν επιθυμούμε η Ελλάδα να γίνει καταφύγιο για τους Γκιουλενιστές. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιολογηθούν αυστηρά αυτές οι αιτήσεις για άσυλο», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ