fbpx Λεπτή τάρτα μήλου με κανέλα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Λεπτή τάρτα μήλου με κανέλα

Λεπτή τάρτα μήλου με κανέλα
24|10|2017 | 06:34

Είναι η καλύτερη συνταγή για τάρτα μήλου γιατί αποφεύγετε το περιττό αλεύρι στη ζύμη.

Αγοράστε ζουμερά μήλα εποχής και καλό βούτυρο για την συνταγή σας. Στη ζύμη προτείνω να προσθέσετε και ψίχα αμυγδάλου, για εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Υλικά για την ζύμη

  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια αμιγδαλόψιχα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

Υλικά για γαρνιτούρα

  • 1-2-3 μήλα, ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα (μήλο, πορτοκάλι )

Λεπτή τάρτα μήλου με κανέλα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ξεκινάμε από την ζύμη, πολύ εύκολη
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την ψίχα αμυγδάλου, τη ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, σχετικά μαλακό, σε κομμάτια
  • Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ίσως χρειαστούν μερικές σταγόνες νερό -Ετοιμη!
  • Βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι -Από κάτω στρώστε χαρτί για ψήσιμο
  • Κάντε μερικές χαρακιές στη ζύμη
  • Απλώστε την μαρμελάδα της επιλογής σας στην ζύμη -Κόψτε τα μήλα σε ροδέλες λεπτές και απλώστε τα από πάνω
  • Ρίξτε λίγη ζάχαρη για να καραμελώσει
  • Ψήστε για 20-25 λεπτά, σερβίρεται ζεστή ή κρύα αυτή η υπέροχη τάρτα
  • Ρίξτε άφθονη κανέλα (βιολογική) μόλις την βγάλετε από τον φούρνο

Λεπτή τάρτα μήλου με κανέλα | iefimerida.gr 1

Ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να δώσετε στην τάρτα σας, βάλτε περισσότερα μήλα:

Λεπτή τάρτα μήλου με κανέλα | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ