Νεαρή Ιταλίδα ιδρώνει και τρέχει αίμα στο πρόσωπό της -Μια σπάνια πάθηση [εικόνα] - iefimerida.gr

Νεαρή Ιταλίδα ιδρώνει και τρέχει αίμα στο πρόσωπό της -Μια σπάνια πάθηση [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία σπάνια και μυστηριώδη πάθηση έχει μία 21χρονη γυναίκα από την Ιταλία, με τους γιατρούς να απορούν με την περίπτωση της, καθώς η ίδια αιμορραγεί χωρίς λόγο στο πρόσωπο και τις παλάμες όταν ιδρώνει.

Συγκεκριμένα, η 21χρονη ανέφερε στους γιατρούς πως αιμορραγούσε κατά την διάρκεια του ύπνου της, της γυμναστικής και όταν είχε άγχος, με αποτέλεσμα να βλέπει να τρέχει αίμα στο πρόσωπό της για περίπου 5 λεπτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε επιστημονικό περιοδικό Ιατρικού Συλλόγου στον Καναδά, η Ιταλίδα διαγνώσθηκε με αιματίδρωση, μια σπάνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από τη διαρροή ιδρώτα από ακέραιο δέρμα.

Αρχικά,οι δύο γιατροί που παρακολουθούν την περίπτωσή της, ανέφεραν πως η γυναίκα έχει επηρεαστεί πολύ αρνητικά από την πάθησή της, καθώς έχει απομονωθεί κοινωνικά λόγω της ντροπής της, ενώ μερικά συμπτώματά της συνάδουν με αυτά που καταγράφονται σε κρίσεις πανικού και σοβαρά καταθλιπτικά επεισόδια».

Ωστόσο, όταν είδαν πως τα αγχολυτικά φάρμακα δεν είχαν αποτέλεσμα, τότε κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως η νεαρή κοπέλα έχει αιματίδρωση, δηλαδή μία σπάνια ασθένεια κατά την οποία οι ασθενείς εκκρίνουν αίμα αντί για ιδρώτα από το δέρμα.

Τελικά, αφού οι γιατροί κατάλαβαν τι είχε, της χορήγησαν προπρανολόλη, μία φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως για τη ρύθμιση της πίεσης και καρδιολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να σταματήσει τελείως την αιμορραγία.

Η 21χρονη Ιταλίδα δεν είναι η μόνη που έχει αυτή την σπάνια πάθηση, καθώς σύμφωνα με την Καναδή αιματολόγο Τζάκαλιν Ντάφιν, έχουν εντοπιστεί τουλαχιστόν 40 παρόμοια περιστατικά τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι από τα 40 άτομα που είχαν περάσει μία παρόμοια περίπτωση, το έπαθαν λόγω κάποιου συναισθηματικού τραύματος, αλλά η αιμορραγία τους διήρκεσε από έναν μήνα μέχρι 4 χρόνια.

Η Καναδή αιματολόγος αναφέρει επίσης πως πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη συγκεκριμένη ασθένεια. Ορισμένοι γιατροί εκτιμούν ότι προκαλείται από διαταραχές της πήξης του αίματος ή ρήξη των μικρότερων αιμοφόρων αγγείων που περιέχονται στους ιστούς αλλά προς το παρόν δεν έχουν κάποια οριστική απάντηση.

Νεαρή Ιταλίδα ιδρώνει και τρέχει αίμα στο πρόσωπό της -Μια σπάνια πάθηση [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αίμα Ιταλίδα ιδρώτας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ