Ο Τσέχος πρόεδρος «επιτίθεται» για άλλη μία φορά στους δημοσιογράφους με ψεύτικο όπλο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Τσέχος πρόεδρος «επιτίθεται» για άλλη μία φορά στους δημοσιογράφους με ψεύτικο όπλο [βίντεο]

Ο Τσέχος Πρόεδρος Μίλος Ζέμαν. Φωτογραφία: AP/Petr David Josek
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επίθεση» κατά των δημοσιογράφων έκανε ο Μίλος Ζέμαν, πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας, με ένα ψεύτικο πολυβόλο, όπου αναγραφόταν στα τσέχικα «για δημοσιογράφους» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή καθώς οι Τσέχοι ψήφιζαν για τις γενικές εκλογές της χώρας τους, μια ψηφοφορία που έδωσε ένα μεγάλο περιθώριο στον λαϊκιστή δισεκατομμυριούχο Αντρέι Μπάμπις, που έχει συγκριθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάμπις, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, έχει εξαγοράσει μεγάλα τμήματα των μέσων της Τσεχίας σε μια προσπάθεια να σιωπήσει την κριτική και σύμφωνα με τους επικριτές του, να υπονομεύσει τη δημοκρατία.


Ο Ζέμαν, που δήλωσε το Σάββατο πως θα κάνει τον Μπάμπις πρωθυπουργό, έχει ιστορία με την βαρβαρική συμπεριφορά του απέναντι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στο παρελθόν, έχει αναφερθεί στους δημοσιογράφους ως «ύαινες» και κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα φέτος, είχε προτείνει στο Ρώσο πρόεδρο πως ορισμένοι από τους δημοσιογράφους θα έπρεπε να «υγροποιηθούν».

Οι ενέργειες του Τσέχου Προέδρου συμβαδίζουν εν μέρει με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στα ΜΜΕ των ΗΠΑ και των κατηγοριών για κυβερνητικές προσπάθειες για υπονόμευση της ελευθερίας του Τύπου στην Πολωνία και την Ουγγαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ