Αναβαθμισμένος και με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας - iefimerida.gr

Αναβαθμισμένος και με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Με 7 συνολικά αγώνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Στα νέα ρεκόρ που σημειώνει κι εφέτος ο διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας, την καλή μεταξύ τους συνεργασία για την άρτια διοργάνωση, αλλά και τους στόχους που υπάρχουν για την αναβάθμιση και βελτίωση του χώρου της αφετηρίας του αγώνα στο Μαραθώνα, εξέφρασαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αναβαθμισμένος και με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας  | iefimerida.gr 0


Παρούσα ήταν η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ εκπροσωπούμενη στο πάνελ από τον πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο και τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Παναγιώτη Δημάκο, ενώ παραβρέθηκαν και μίλησαν, οι Δήμαρχοι Αθήνας και Μαραθώνα Γιώργος Καμίνης και Ηλίας Ψινάκης αντίστοιχα, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Σπύρος Πάντζας, η γενική διευθύντρια του ΕΟΤ Αθηνά Σπακουρή, ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος και εκ μέρους του μεγάλου χορηγού του αγώνα, της ΟΠΑΠ ΑΕ, το παρών έδωσε ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ, Πετρ Ματεχόφσκι.

Αναβαθμισμένος και με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας  | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ο κ Παναγόπουλος, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του παλιού σπουδαίου αθλητή των 400μ και 400μ εμπόδια, Θανάση Καλογιάννη, ανέφερε τα πολλά ρεκόρ (51.000 δρομείς, 18.500 στην κλασική διαδρομή, ρεκόρ θεατών και συμμετοχής στην έκθεση EXPO) που καταρρίπτει κι εφέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ενώ τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να εντάξει τη διοργάνωση στις άμεσες προτεραιότητές της για την πραγματοποίηση έργων βελτίωσης (διαπλάτυνση, απαλλοτριώσεις κλπ) της αφετηρίας του αγώνα στο Μαραθώνα. «Θα έχουμε τη συμμετοχή και ελίτ αθλητών, αλλά αυτό που θέλουμε εμείς είναι να υπάρχει περισσότερος κόσμος κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα που θα εμψυχώνει τους αθλητές», είπε για το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Ο κ. Καμίνης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του που η γιγάντωση του αγώνα επιτεύχθηκε από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ και κατά την διάρκεια της δικής του θητείας στο Δήμο, ενώ για το γεγονός ότι την ίδια ημέρα του αγώνα θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, είπε για τη συμμετοχή του: «Θα τρέξω και στα δύο. Είναι γεγονός πάντως ότι δεν ευνοείται η διεξαγωγή των εκλογών από την σύμπτωση ταύτισης της ημέρας διεξαγωγής τους με τον Μαραθώνιο, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει για να ψηφίσει».

Ο κ. Ψινάκης μίλησε επίσης για τη ανάγκη εργασιών αναβάθμισης της αφετηρίας των αγώνων και ευχαρίστησε για το λόγο αυτό την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που έχει προσφερθεί να βοηθήσει και να συντονίσει τα υπουργεία, αλλά όπως τόνισε, «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι με τον ΣΕΓΑΣ να αναβαθμίσουμε ποιοτικά και αισθητικά την αφετηρία». Μάλιστα όπως είπαν μαζί με τον κ. Παναγόπουλο, τα προσωρινά έργα αναβάθμισης θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στην αφετηρία αμέσως μετά το τέλος της εφετινής διοργάνωσης.

Αναβαθμισμένος και με ρεκόρ συμμετοχών ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας  | iefimerida.gr 2

Την αμέριστη συμπαράσταση στους διοργανωτές για την διεξαγωγή του αγώνα υποσχέθηκαν τόσο ο κ Πάντζας όσο και η κ Σπακουρή, αφού ο Μαραθώνιος με τους χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες μέσα στο Νοέμβριο βοηθά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ Ματεχόφσκι δήλωσε ότι στον ΟΠΑΠ «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε κομμάτι του Μαραθωνίου τα τελευταία οκτώ χρόνια» και μίλησε για το πρόγραμμα ανακαίνισης στα νοσοκομεία Παιδων, «Αγία Σοφία» και «Παναγ. & Αγλαϊας Κυριακού», ενώ ο κ Λυκουρόπουλος εκ μέρους της ΕΡΤ υποσχέθηκε την άρτια τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων του Μαραθωνίου.

Τέλος ο κ Δημάκος έκανε αναφορά σε λεπτομέρειες της διεξαγωγής του αγώνα, όπως στην μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα στο Μαραθώνα, λέγοντας ότι θα χρειαστούν 300 λεωφορεία τα οποία θα αναπτυχθούν σε μια διαδρομή 10 χλμ, μίλησε για το «ποτάμι των δρομέων» που θα καλύψει 13 χλμ μετά τις εκκινήσεις, τους επτά συνολικά αγώνες που θα διεξαχθούν καθώς και τη νέα διοργάνωση των 3 χλμ, με την συμμετοχή των 20 πρώτων δρομέων από κάθε αγώνα (7 συνολικά) του Run Greece.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ