Η σταρ του Blade Runner Σον Γιανγκ κατηγορεί τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση

Οι αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν έχουν τελειωμό.

Τη σκυτάλη πήρε τώρα η ηθοποιός Σον Γιανγκ, η οποία αποκάλυψε ότι ο διάσημος μέχρι πρότινος παραγωγός και νυν παρίας του Χόλιγουντ της έδειξε το πέος του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν εκείνη πρωταγωνιστούσε στη σειρά Love Crimes της εταιρείας παραγωγής Miramax, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο Γουάινσταϊν.

«Είχα μια προσωπική εμπειρία, που με σόκαρε όταν έβγαλε -ξέρετε τι- απ’ το παντελόνι του», είπε η 57χρονη σήμερα ηθοποιός, γνωστή κυρίως για το ρόλο της στο Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκοτ.

«Κι η απάντησή μου ήταν, “Ξέρεις, Χάρβεϊ, πραγματικά δεν νομίζω ότι έπρεπε να βγάλεις έξω αυτό το πράγμα, δεν είναι ωραίο αυτό».

Μετά το συμβάν η Γιανγκ ουδέποτε ξανά συνεργάστηκε με τον Γουάινσταϊν.

O Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

«Τη στιγμή που ορθώνεις το ανάστημά σου στο Χόλιγουντ, σε βγάζουν τρελή», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι γι’ αυτό το λόγο δεν βγαίνουν οι γυναίκες να μιλήσουν και γι’ αυτό δεν αποκάλυψαν τις εμπειρίες τους από αυτή την αηδιαστική και γελοία συμπεριφορά του Χάρβεϊ».

Η Γιανγκ ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των άνω των 40 -έως τώρα- γυναικών -ανάμεσά τους η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ρόουζ Μακγκάουαν, η Λουπίτα Νιόνγκο, η Κάρα Ντέλβιν και η Άζια Αρτζέντο- που καταγγέλλουν για βιασμούς σεξουαλικές επιθέσεις, και παρενοχλήσεις τον παραγωγό του Χόλυγουντ -πρακτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Ηθοποιοί που έχουν κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους: (από αριστερά προς τα δεξιά) Άζια Αρτζέντο, Ροζάνα Αρκέτα, Τζέσικα Μπαρθ, Κάρα Ντέλβιν, Ρομόλα Γκαράι, Τζούντιθ Γκόντρες, Χέδερ Γκρέιαμ, Αντζελίνα Τζολί, Άσλι Τζουντ, Ρόουζ Μακγκάουαν, Λέα Σεϊντού και Μίρα Σορβίνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ