Αποκαλύφθηκε: Αυτό είναι το μυστικό μίας ευτυχισμένης ζωής σύμφωνα με τον Αϊνστάιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Αποκαλύφθηκε: Αυτό είναι το μυστικό μίας ευτυχισμένης ζωής σύμφωνα με τον Αϊνστάιν [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοπρασία θα εκτεθούν αυτή την εβδομάδα δύο σημειώματα που είχε δώσει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν σε έναν κούριερ πριν 95 χρόνια στο Τόκιο, περιγράφοντας συνοπτικά την θεωρία του για μία ευτυχισμένη ζωή.

Ο φυσικός βρισκόταν το 1922 σε μία περιοδεία διαλέξεων στην Ιαπωνία, την περίοδο και ένα χρόνο πριν είχε κερδίσει το βραβείο Νόμπελ με αποτέλεσμα η φήμη του να έχει ξεπεράσει τα όρια της επιστημονικής κοινότητας.

Τα σημειώματα λέγεται πως δόθηκαν στον κούριερ όταν εκείνος του είχε πάει ένα πακέτο στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Imperial. Λέγεται πως ο επιστήμονας έκανε αυτή την κίνηση είτε γιατί δεν είχε να του δώσει φιλοδώρημα είτε γιατί του είχε δώσει και εκείνος δεν τα είχε δεχτεί.

Αποκαλύφθηκε: Αυτό είναι το μυστικό μίας ευτυχισμένης ζωής σύμφωνα με τον Αϊνστάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα μηνύματα γράφτηκαν στα γερμανικά, ενώ σύμφωνα με τον κάτοχο του σημειώματος ο ίδιος είπε στον μεταφορέα «Ισως, αν είστε τυχεροί, αυτές οι σημειώσεις θα γίνουν πολύ πιο πολύτιμες από μια απλή συμβουλή».

Τι έγραφαν;

«Μια ήσυχη και συγκρατημένη ζωή φέρνει περισσότερη χαρά από την αναζήτηση της επιτυχίας που συνδέεται με συνεχή αναταραχή», φαίνεται να του έγραψε στο ένα σημειώμα ο Αϊνστάιν, ενώ το άλλο έλεγε «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος» .

Από την άλλη, ο αρχειονόμος και υπεύθυνος της μεγαλύτερης συλλογής του Αϊνστάιν στον κόσμο, Ρόζι Γκροζ , η οποία βρίσκεται στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, ανέφερε πως είναι αδύνατο να προσδιοριστεί αν ο Φυσικός είχε τέτοιες τακτικές λόγω της αυξανόμενης φήμης του.
Παρ΄όλο που οι μέχρι τώρα σημειώσεις είναι άγνωστες στους ερευνητές, καθώς δεν έχουν καμία επιστημονική αξία, το γράμματα αυτά μπορούν να ρίξουν φως στις σκέψεις που έκανε ο μεγάλος φυσικός.

Αποκαλύφθηκε: Αυτό είναι το μυστικό μίας ευτυχισμένης ζωής σύμφωνα με τον Αϊνστάιν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το γραφείο του φυσικού

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι να ζωγραφίσουμε το πορτρέτο του Αϊνστάιν - τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, την επίδρασή του στον κόσμο - μέσα από τα γραπτά του», είπε ο Γκρόζ, συνεχίζοντας «Αυτό είναι μια πέτρα στο μωσαϊκό».

Τα δύο σημειώματα θα πουληθούν την Τρίτη στη δημοπρασία του Νικητή στην Ιερουσαλήμ, μαζί με άλλα στοιχεία που περιλαμβάνουν δύο επιστολές που έγραψε ο Αϊνστάιν τα επόμενα χρόνια.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 'Αλμπερτ Αϊνστάιν σημειώματα ευτυχία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ