Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Οι Γάλλοι είναι θλιβεροί, σαν τον θάνατο - iefimerida.gr

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Οι Γάλλοι είναι θλιβεροί, σαν τον θάνατο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για να διαφημίσει το νέο του βιβλίο «Monstre» [«Τέρας»], ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έδωσε συνέντευξη «Figaro Magazine» που ταιριάζει στην εικόνα του: καυστική, σαρωτική, αλλαζονική.


Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι ένα ζωντανό μνημείο του γαλλικού κινηματογράφου. Είτε κάποιος τον συμπαθεί είτε τον μισεί, όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο του ηθοποιού που σημάδεψε την ιστορία της έβδομης τέχνης. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένα «ιερό τέρας, ένας μύθος αλλά και ένας παραχαϊδεμένος αλλαζόνας. Με τα χρόνια, αυτή η εικόνα έγινε το δεύτερο δέρμα του και ο Ντεπαρντιέ την ενστερνίστηκε απόλυτα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι έγραψε ένα σχετικό βιβλίο, με τίτλο «Τέρας».


Στη συνέντευξή του στο «Figaro Magazine», ο Ντεπαρντιέ μίλησε για άλλα πράγματα και επέκρινε ανοιχτά τους Γάλλους και «την έλλειψη πολιτισμού που τους διακρίνει», αιφνιδιάζοντας για μια ακόμη φορά. «Δεν υπάρχουν πια φυσιολογικοί άνθρωποι στη Γαλλία, γιατί δεν έχουν πια κουλτούρα. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμική ταυτότητα», δηλώνει.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Οι Γάλλοι είναι θλιβεροί, σαν τον θάνατο | iefimerida.gr 0


«Η Γαλλία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, αλλά οι άνθρωποι είναι χαμένοι. Οταν βρίσκομαι στη Γαλλία κλείνομαι στο σπίτι μου, με τα βιβλία μου. Δεν θέλω πια να βγω για να μη βλέπω την καταστροφή. Εχουμε ξεπεράσει τον Οργουελ: είμαστε στη Ζούγκλα του Van Vogt, όπου πια κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ακόμη και οι εκλογές με καθολική ψηφοφορία τελείωσαν. Τώρα μας διευθύνουν η Apple και ο Ζούκεμπεργκ».


Ο διάσημος σταρ μίλησε και για την επιλογή του να εγκαταλείψει την Γαλλία, δείχνει πικραμένος και θυμωμένος.
«Αντίθετα με όσα λένε οι δημοσιογράφοι δεν έφυγα από τη Γαλλία εξαιτίας της φορολογίας. Οχι. Αν ήταν αυτός ο λόγος θα είχα φύγει νωρίτερα! Εφυγα γιατί αυτή η χώρα μου τη σπάει, γιατί βλέπω ότι οι Γάλλοι είναι θλιβεροί σαν τον θάνατο. Δεν τολμάνε πια ούτε τη γη τους να κοιτάξουν, γιατί ντρέπονται γι'αυτό».

Ο Νταπερντιέ περιόδευσε πρόσφατα σε όλη τη γαλλική επαρχία, παρέα με σεφ και οινολόγους και έγραψε ένα βιβλίο γι'αυτό:

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Οι Γάλλοι είναι θλιβεροί, σαν τον θάνατο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζεραρ Ντεπαρντιε γάλλοι θλιβεροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ