H κορυφαία μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα στο iefimerida: Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της - iefimerida.gr

H κορυφαία μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα στο iefimerida: Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της

Μία παράσταση-γέφυρα ανάμεσα στον σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «Απόλυτη Μπαλαρίνα» των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι, το πιο λαμπρό αστέρι όχι μόνον της Ρωσίας, αλλά ολόκληρης της διεθνούς χορευτικής σκηνής, έρχεται για δύο παραστάσεις στην Αθήνα.

Αύριο Τρίτη και Τετάρτη βράδυ θα παρουσιάσει το «Amore», ένα σπονδυλωτό αριστούργημα, μία γέφυρα θα λέγαμε, ανάμεσα στον σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο.

«To Amore είναι μια σύγχρονη δουλειά που αγαπώ πολύ. Μου δίνει την δυνατότητα να παρουσιάσω κάτι καινούργιο και να με δει το κοινό σε κάτι τελείως διαφορετικό» τονίζει η σπουδαία Σβετλάνα Ζαχάροβα με μήνυμά της στο iefimerida.gr.

Έχω μεγαλώσει με την ιστορία αυτού του τόπου

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα επιλέγει το ελληνικό κοινό για να «τεστάρει» τη νέα της δουλειά. «Αγαπώ την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό θεωρώ ότι είναι πολύ καταρτισμένο και αγαπά το χορό. Είναι πολύ απαιτητικό και κάθε εμφάνισή μου στην Ελλάδα μου δίνει μεγάλη χαρά».

«Έχω μεγαλώσει με την ιστορία αυτού του τόπου και για κάθε εμφάνιση μου εδώ αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή. Στην αρχή της καριέρας μου είχα κάνει μια εμφάνιση στους Δελφούς, έναν μαγικό χώρο και την εμφάνιση αυτή, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Για αυτό προσπαθώ να παρουσιάζω στην Ελλάδα, κάθε νέα μου δουλειά» δηλώνει.

H κορυφαία μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα στο iefimerida: Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της  | iefimerida.gr 0

Μία «χορταστική» παράσταση όπου επί 1½ ώρα η Σβετλάνα Ζαχάροβα θα βρίσκεται επί σκηνής. «Πρόκειται όχι για μία, αλλά για 3 χορογραφίες και απαιτείται να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια της παράστασης» αναφέρει.

«Στο πρώτο μέρος η χορογραφία είναι του Yuri Possokhov, ονομάζεται Francesca da Rimini και πρόκειται για την ιστορία της Φραντζέσκα και του Πάολο από την κόλαση του Δάντη.
Το δεύτερο μέρος ονομάζεται Rain Before it Falls, η χορογραφία είναι του Patrick de Bana, ο οποίος θα ερμηνεύσει μαζί μου επίσης και έναν από τους ρόλους. Στο δεύτερο μέρος, ο Sebastian Bach και ο Ottorino Respighi συνδυάζουν τις κλασικές μουσικές δημιουργίες τους με τις μοντέρνες και ηλεκτρονικές μουσικές δημιουργίες του Carlos Pina-Quintana και στολίζουν ένα τρίγωνο αγάπης και έρωτα.
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος που ονομάζεται Strokes Through the Tail, η Marguerite Donlon χορογραφεί βασιζόμενη μουσικά στην 40η συμφωνία του Mozart. Είμαι ενθουσιασμένη!».

H κορυφαία μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα στο iefimerida: Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της  | iefimerida.gr 1

Το «Amore» το έκανε όπως λέει η ίδια γιατί «και τα τρία acts αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικές πτυχές της αγάπης και η αγάπη πρέπει να είναι παρούσα σ’ όλη την παράσταση. Επίσης ο τίτλος, είναι απλά μία λέξη που δεν χρειάζεται μετάφραση…».

5 + 1 σταθμοί στη ζωή της Ζαχάροβα

  • Η Σβετλάνα Ζαχάροβα άρχισε σπουδές χορού στα 10 χρόνια της, στη σχολή του Κιέβου.
  • Σε ηλικία 15 ετών, βραβεύεται στο διαγωνισμό της φημισμένης Ακαδημίας Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης και εισάγεται στην τελευταία τάξη, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία της Ακαδημίας.
  • Το 1996, μόλις 17 ετών, εντάσσεται στα Μπαλέτα Kirov (Mariinsky) της Αγίας Πετρούπολης και σ’ ένα μόνο χρόνο γίνεται Σολίστ, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς με την πρώτη μεγάλη επιτυχία της στη «Ζιζέλ».
  • Το 2003 αποδέχεται την πρόσκληση των Μπολσόι της Μόσχας, γίνεται η Prima Αssoluta του διάσημου μπαλέτου και ερμηνεύει ανεπανάληπτα όλους τους πρώτους ρόλους του παγκόσμιου κλασσικού ρεπερτορίου.
  • Από το 2000 επίσης συνεργάζεται συνεχώς με το New York City Ballet, τις Όπερες Παρισιού και Ρώμης, τα Μπαλέτα του Τόκιο, το American Ballet Theatre και τη Σκάλα του Μιλάνου, που την ανακηρύττει σε «Πρώτη Χορεύτρια – Αστέρι».
  • Ανάμεσα στα πολλά σημαντικά βραβεία που κέρδισε ξεχωρίζει ο τίτλος «Καλλιτέχνης του Λαού της Ρωσίας», ενώ το 2008 εξελέγη βουλευτής του Ρωσικού Κοινοβουλίου.
H κορυφαία μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα στο iefimerida: Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της  | iefimerida.gr 2

Το Amore έδωσε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Μάιο στο Θέατρο Luciano Pavarotti της Μόντενα, ενώ λίγες μέρες μετά παρουσιάστηκε και στο Bolsoi Theater στη Μόσχα.

Σβετλάνα Ζαχάροβα «Amore»

H κορυφαία μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα στο iefimerida: Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της  | iefimerida.gr 3
H κορυφαία μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα στο iefimerida: Αγαπώ την Ελλάδα και την ιστορία της  | iefimerida.gr 4

Τρίτη 25 και Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, Ώρα έναρξης: 20:30

Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8. Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 7282333. Online αγορά: www.megaron.gr
Τιμές εισιτηρίων: 25,00 (Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ) - 35,00 - 60,00 - 80,00 - 100,00 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)
Διοργάνωση ΛΑΒΡΥΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ