Αυστραλία: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του από τα σαγόνια μεγάλου λευκού καρχαρία [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυστραλία: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του από τα σαγόνια μεγάλου λευκού καρχαρία [βίντεο]

Ο καρχαρίας ακολουθούσε το κανό επί δέκα λεπτά με την επίθεση στην έφηβη (Φωτογραφία: YouTube/9News)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνές βγαλμένες από την ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» έζησε μια έφηβη στη νότια Αυστραλία, όταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας επιτέθηκε στο κανό της και την τίναξε στον αέρα.

Η 15χρονη Σάρα Ουίλιαμς έκανε κανό με την οικογένειά της σε μια παραλία κοντά στο Νόρμανβιλ, νότια της Αδελαϊδας όταν εμφανίστηκε ξαφνικά από το βυθό το κήτος των 4,6 μέτρων.

Αυστραλία: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του από τα σαγόνια μεγάλου λευκού καρχαρία [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας σαν κι αυτόν επιτέθηκε στην 15χρονη (Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο)

«Εντελώς απρόσμενα ο καρχαρίας ήρθε από κάτω και χτύπησε το κανό, όπου βρισκόταν η Σάρα και το τίναξε στον αέρα μαζί με την κόρη μου», είπε ο πατέρας της, Κρις στο τοπικό δίκτυο Nine.

«Γύρισα κι είδα μέσα στα αφρισμένα νερά αυτόν τον τεράστιο καρχαρία να περιστρέφεται προσπαθώντας να πιάσει τη Σάρα, την ώρα που εκείνη επιχειρούσε να ξανανέβει στο κανό», πρόσθεσε.

Ο πατέρας της 15χρονης βρισκόταν με το γιο του σ’ ένα μικρό σκάφος, κάπου 30 μέτρα μακριά. Είπε στο γιο του να πέσει στα γόνατα και να σύρει την αδελφή του στη βάρκα. «Την τράβηξε πάνω από τη ράχη του καρχαρία μέσα στο σκάφος», είπε προσθέτοντας ότι αν αργούσαν λίγα δευτερόλεπτα η κόρη του σήμερα δεν θα ήταν ζωντανή.

Αυστραλία: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του από τα σαγόνια μεγάλου λευκού καρχαρία [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η Σάρα Ουίλιαμς και ο πατέρας της Κρις λένε ότι δεν ξεχάσουν ποτέ την τρομακτική εμπειρία

Η Σάρα γλίτωσε με μικροτραύματα, μώλωπες και εκδορές. Αλλά αυτό που έζησε δεν θα το ξεχάσει ποτέ. «Ήταν σαν την ταινία “Τα σαγόνια του Καρχαρία”. Το είδα όταν έπεσα στο νερό. Είδα τι ήταν, το πτερύγιό του», δήλωσε.

Αυστραλία: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του από τα σαγόνια μεγάλου λευκού καρχαρία [βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Αυστραλία: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του από τα σαγόνια μεγάλου λευκού καρχαρία [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Ο Ουίλιαμς έδειξε στην κάμερα του 9News τα σημάδια που άφησαν τα σαγόνια του καρχαρία στο κανό της κόρης του

Ο Ουίλιαμς λέει ότι ήταν τυχερός που ο εξωλέμβιος κινητήρας πήρε μπροστά με την πρώτη και πρόλαβαν να φθάσουν με το γιο του τη Σάρα τόσο γρήγορα. «Μας στοιχειώνει η σκέψη αυτού που θα μπορούσε να συμβεί», είπε. «Η διαφορά ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο της κόρης μου ήταν δέκα δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που δεν θα ήθελα να ξαναζήσω ποτέ. Δεν μπορώ να περιγράψω τι είναι να ακούς τα ανατριχιαστικά ουρλιαχτά της κόρης σου», δήλωσε συγκινημένος.

Η Σάρα είπε ότι ανέκτησε την ψυχραιμία της όταν ανέβηκε στη βάρκα. Το κανό της είχε μπλεχτεί σε πετονιές και το έσερνε με τη βάρκα του ο πατέρας της, ενώ ο καρχαρίας έκανε κύκλους γύρω του.

Η μητέρα της έκανε κανό παρέα με μια φίλη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Ο Ουίλιαμς προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του καρχαρία που ακολουθούσε τη βάρκα του επί δέκα ολόκληρα λεπτά για να δώσει το χρόνο στις δύο γυναίκες να βγουν στην ακτή.

Μετά απ’ αυτή την τρομακτική εμπειρία η οικογένεια λέει ότι δεν θα ξαναπάει ποτέ σ’ εκείνη την περιοχή για κανό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ