Στην Κύπρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νεντανιάχου - iefimerida.gr

Στην Κύπρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νεντανιάχου

ιστορική επίσκεψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, έφτασε σήμερα στην Κύπρο, πραγματοποιώντας ιστορική επίσκεψη που εγκαινιάζει και τυπικά τη νέα εποχή στις σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στο νησί και αποτελεί και την τυπική επιβεβαίωση της βούλησης της ισραηλινής πλευράς για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Νετανιάχου, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια προκειμένου να συζητήσουν θέματα ενέργειας αλλά και δυνατότητες επέκτασης τις συνεργασίας των δύο κρατών και σε άλλους τομείς.

Επιπλέον, θα υπογραφεί συμφωνία για την συνεργασία της Κύπρου και του Ισραήλ σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η επίσκεψη σύμφωνα με τα ξένα μέσα, είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, η οποία αμφισβητεί την δικαιοδοσία της Κύπρου και ήδη έχει προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας λόγω του β' γύρου των αδειοδοτήσεων στα 12 από τα 13 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ