fbpx Σπαγγέτι με μπρόκολο και ρικότα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σπαγγέτι με μπρόκολο και ρικότα

Σπαγγέτι με μπρόκολο και ρικότα
21|10|2017 | 15:57

Είναι μάλλον η καλύτερη συνταγή για μακαρόνια με μπρόκολο γιατί βασίζεται σε μια κρέμα με τυρί, καρύδια και σκόρδο που ανεβάζει πολύ τη γεύση.

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένα καρύδια
  • Φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλυτζανιού φρέσκο τυρί ρικότα
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • 1/4 φλυτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μπρόκολο, μόνο τα μπουκετάκια
  • Σπαγγέτι (ολικής, καλύτερα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Σπαγγέτι με μπρόκολο και ρικότα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βάλτε το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και τα καρύδια σε μίξερ και λιώστε
  • Προσθέστε την ρικότα, 2 κουταλιές ζεστό νερό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε με το κουτάλι, καλά
  • Προσθέστε και το ελαιόλαδο και αναμείξτε καλά
  • Δοκιμάστε, ρίξτε αλάτι αν χρειάζεται και λίγο πιπέρι
  • Σε κατσαρόλα βράστε τα μακαρόνια περίπου 5 λεπτά
  • Προσθέστε μέσα και το μπρόκολο και βράστε άλλα 4 λεπτά (με το ρολόι)
  • Κρατήστε 2 φλυτζάνια από το υγρό και σουρώστε τα μακαρόνια με το μπρόκολο
  • Βάλτε την σάλτσα σε βαθύ μπολ, προσθέστε από το υγρό των μακαρονιών αν χρειάζεται
  • Προσθέστε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε
  • Βάλτε στο τραπέζι παρμεζάνα για από πάνω

Σπαγγέτι με μπρόκολο και ρικότα | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ