Η Moody's θέτει υπό επιτήρηση τους τραπεζικούς κολοσσούς - iefimerida.gr

Η Moody's θέτει υπό επιτήρηση τους τραπεζικούς κολοσσούς

Moody's
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Yπο καθεστώς «επιτήρησης» έθεσε ο οίκος αξιολόγησης Moody's 114 ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ αυτών και κολοσσούς, όπως η BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Societe Generale, η HSBC και η ING.

O κατάλογος της Moody's είναι μακρύς και περιλαμβάνει πλήθος πιστωτικών ιδρυμάτων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία καθώς και τις σκανδιναβικές χώρες.

Μεταξύ αυτών, τράπεζες κολοσσοί όπως οι γερμανικές Deutsche Bank και Commerzbank, οι βρετανικές Royal Bank of Scotland και HSBC, η ολλανδική ING, η ισπανική Santander και η ιταλική Unicredit.

Συνολικά, υπό επιτήρηση τέθηκαν 24 χρηματοοικονομικοί όμιλοι στην Ιταλία, 21 στην Ισπανία, 10 στη Γαλλία, 9 στη Βρετανία, 8 στην Αυστρία, 8 στη Δανία, 7 στη Γερμανία, και 6 στην Πορτογαλία και την Ολλανδία. Στη Σουηδία τέθηκαν υπό επιτήρηση 5 τράπεζες, στη Σλοβενία 4, στην Ελβετία 2 και στη από μια στη Φιλανδία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας, ενώ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο απώλειες της αξιολόγησης «ΑΑΑ» από την Βρετανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ