ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΓΟΓΕΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Παυλόπουλος στο ΣτΕ: Το Δημόσιο έχασε την αίγλη του λόγω κρίσης [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εργασίες του δεύτερου διήμερου διεθνούς συνεδρίου του Μεσογειακού Εργαστηρίου Δημοσίου Δικαίου, που διεξήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται ο Δημόσιος τομέας κάτω από το πέπλο της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας.

«Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν την αίγλη που είχαν κατά το παρελθόν λόγω της βαθιάς κρίσης», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε ότι ο πολίτης «έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις δημόσιες υπηρεσίες και αποφεύγει να έρθει σε επαφή με αυτές, καθώς πιστεύει ότι δεν έχουν κάτι να του δώσουν».

Επισήμανε μάλιστα ότι στην δημόσια διοίκηση πρέπει να επικρατούν οι αρχές της ισότητας και της συνέχειας, αλλά αναγκαία είναι και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει τον κανόνα δικαίου και την έννομη τάξη, προσθέτοντας ότι το Δημόσιο συμφέρον δημιουργεί βαθιά κρίση στην δημόσια διοίκηση και ειδικά με την αύξηση της εισπρακτικής ιδιότητας του κράτους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στην δημόσια διοίκηση πρέπει να επικρατούν οι αρχές της ισότητας και της συνέχειας, αλλά αναγκαία είναι και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα και συνέχισε λέγοντας ότι η άνοδος της ακροδεξιάς τόσο στην Γερμανία όσο και στην Αυστρία συνίσταται στην διεθνή οικονομική κρίση.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του.

Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργανώθηκε από Μεσογειακό Εργαστήριο Δημοσίου Δικαίου, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και των Συμβουλίων Επικρατείας της Γαλλίας, Ιταλίας, Λιβάνου και Αιγύπτου, όπως και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.