25 χρόνια Αegean -Επετειακό λεύκωμα - iefimerida.gr

25 χρόνια Αegean -Επετειακό λεύκωμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το λιμάνι του Πειραιά με μια μικρή μπάριζα το 1992 ξεκινά η μακρά διαδρομή της ελληνικής εταιρείας Aegean, που μέσα σε 25 χρόνια κατάφερε να δραστηριοποιείται στα πιο σημαντικά λιμάνια και κομβικά σημεία της διεθνούς ναυτιλίας ανά τον κόσμο.

H δύσκολη και πετυχημένη διαδρομή της Αegean, που σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών, της ποντοπόρου ναυτιλίας, των δικτύων διανομής και ανεφοδιασμού και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, παρουσιάζεται στο επετειακό λεύκωμα της εταιρείας.

«Ερχονται στιγμές που κάνω λογαριασμό με τον εαυτό μου κι αναλογίζομαι πώς έφτασα μέχρι εδώ. Ποια αόρατη δύναμη με ταξίδεψε από μια φτωχογειτονιά της Κοκκινιάς στον κόσμο των μεγάλων επιχειρήσεων, των ποντοπόρων δεξαμενόπλοιων της Wall Street» αναφέρει ο ιδρυτής της Aegean Δημήτρης Μελισσανίδης.

Προλογίζοντας την πολυτελή έκδοση, ο κ. Μελισσανίδης παρομοιάζει την 25χρονη πορεία της εταιρείας με μια ταινία περιπέτειας: «Μοιάζει με ταινία περιπέτειας αυτή η 25χρονη περιπλάνηση που έφερε το θαύμα της Aegean. Με επεισόδια, σασπένς και ανατροπές. Μόνο που το σενάριο βγήκε από την αληθινή ζωή».

Περιγράφει πώς ξεκίνησε από τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού στον Πειραιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα ρίσκα, πώς έφτασε στη μεγάλη συμφωνία με την Τexaco και λίγο αργότερα με το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας για τον ανεφοδιασμό του αμερικανικού στόλου και από εκεί στο ισχυρότερο χρηματιστήριο του κόσμου. Στη Νέα Υόρκη.

Στο επετειακό λεύκωμα των 384 σελίδων, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παρουσιάζονται οι «σταθμοί» στην 25χρονη διαδρομή της εταιρείας, που σήμερα αποτελεί έναν από τους αξιόπιστους και δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών παγκοσμίως.

25 χρόνια Αegean -Επετειακό λεύκωμα | iefimerida.gr 0

Το επετειακό λεύκωμα για τα 25 χρόνια της Aegean

25 χρόνια Αegean -Επετειακό λεύκωμα | iefimerida.gr 1
25 χρόνια Αegean -Επετειακό λεύκωμα | iefimerida.gr 2
25 χρόνια Αegean -Επετειακό λεύκωμα | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Aegean λεύκωμα Μελισσανίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ