Τι μαθαίνουμε για το... σπέρμα μέσω του Star Wars [βίντεο] - iefimerida.gr

Τι μαθαίνουμε για το... σπέρμα μέσω του Star Wars [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα φιλόδοξο εγχείρημα έφεραν σε πέρας με εξαιρετική επιτυχία δύο ερευνητές: έφτιαξαν ένα μίνι ντοκιμαντέρ... αλά Star Wars για την γονιμοποίηση των ωαρίων.

Ο λόγος για την ταινία διάρκειας τριών λεπτών «In the beginning» («Στην αρχή») που εμπνεύστηκαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wyss, Τσαρλς Ρίλι και Ντόναλντ Ινγκμπερ.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, οι επιρροές του Star Wars είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, και σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια τεράστια έλλειψη σύνδεσης ανάμεσα στην επιστήμη και το κοινό, κι αυτό γιατί απεικονίζεται ως στεγνή απομνημόνευση στα σχολεία ενώ, εξ ορισμού, αν μπορείς να την απομνημονεύσεις, δεν είναι επιστήμη», εξηγεί σε δήλωσή του ο Ντόναλντ Ίνγκμπερ, ένας εκ των δύο ερευνητών.

Εξαιρετικής αισθητικής, το ντοκιμαντέρ πέρα από την αγάπη των ερευνητών για τη διάσημη σειρά ταινιών, έδωσε απαντήσεις για το πως κινούνται τα σπερματοζωάρια, αφού οι ερευνητές πέτυχαν να απεικονίσουν στον τελειότερο δυνατό βαθμό τη φυσική κίνηση των σπερματοζωαρίων.

Οι επιστήμονες έχουν για πρώτη φορά σαφή εικόνα για το πως «κουνιέται» η ουρά των σπερματοζωαρίων στη διάρκεια του μεγάλου «ταξιδιού» τους, ώστε να αποκτούν την απαιτούμενη μέγιστη ταχύτητα, αυτή που θα οδηγήσει τελικά και τον «πρωταθλητή» στη γονιμοποίηση του ωαρίου.

Μόνη διαφορά, το εμβληματικό κείμενο της εισαγωγής: Αντί του «πριν από πολύ καιρό, σε ένα πολύ μακρινό γαλαξία», εδώ έχουμε «πριν από πολύ καιρό, σε μία πολύ μακρινή γωνιά του σύμπαντός μας».

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο:

The Beginning from Wyss Institute on Vimeo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ