Ποια είναι η Lockheed Martin, η εταιρεία πίσω από τη συμφωνία για τα F-16 - iefimerida.gr

Ποια είναι η Lockheed Martin, η εταιρεία πίσω από τη συμφωνία για τα F-16

Ενα F-35 της Lockheed Martin διασχίζει το αποκαλούμενο «Star Wars Canyon» στην Καλιφόρνια. (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, ενισχυμένη από την γεωπολιτική αστάθεια και τις αναταραχές σε πολλά σημεία του πλανήτη κρύβεται πίσω από την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν Τραμπ και Τσίπρας για την αναβάθμιση των F-16.

Ο Νο. 1 προμηθευτής όπλων του αμερικανικού Πενταγώνου και παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή όπλων, ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι αύξηση των κερδών της κατά 5% και αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για το υπόλοιπο του έτους, καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλων κρατών δαπανούν τεράστια ποσά για την άμυνα.

Η Lockheed Martin εκτιμάται ότι απασχολεί περισσότερα από 97.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Η τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων ανέβηκε κατά 29,4% μέσα στο 2017, ενώ η συνολική της απόδοση για το 2016 μέχρι σήμερα ξεπερνάει το 20%.

Υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις της Wall Street, οι πωλήσεις της εταιρείας έλαβαν σημαντική ώθηση από την εξαγορά της Sikorsky, σε μια συμφωνία ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειωθεί πως η Sikorsky είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα ελικόπτερα Black Hawk και Marine One.

Σύμφωνα με το CNBC, το ένα πέμπτο των πωλήσεων της Lockheed προέρχεται από αγορές του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lockheed Martin F-16 κέρδη πολεμικά αεροσκάφη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ