Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ να αποφασίσει αν είναι μέσα ή έξω από το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ να αποφασίσει αν είναι μέσα ή έξω από το πρόγραμμα

Φωτογραφία: InTime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το ότι το Ταμείο είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω (σσ από το ελληνικό Πρόγραμμα), σχετίζεται με το γεγονός ότι ζητάει περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων του χρέους» είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό kontra και την εκπομπή «επί του Πιεστηρίου».

Ενόψει της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε για τη στάση του Ταμείου ότι «από τη στιγμή που σέβεται τις συμφωνίες και έχει εποικοδομητικό ρόλο, θεωρούμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρίτη αξιολόγηση και με το ΔΝΤ».

Ωστόσο, όπως είπε, «το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει αν είναι μέσα ή αν είναι έξω», και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και «να είμαστε έτοιμοι αυτοδύναμα και κυρίαρχα να περάσουμε σε φάση δυναμικής οικονομικής ανάκαμψης».

«Δεν θα έχει μεγάλες δυσκολίες η αξιολόγηση»

Ο κ. Τζανακόπουλος, είπε εν συνεχεία πως κάθε αξιολόγηση ενός προγράμματος είναι μια δύσκολη διαδικασία. Πλην όμως, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανοιχτό δημοσιονομικό κενό δεν θα έχει πολύ μεγάλες πολιτικές δυσκολίες».
Για τα F16

Μιλώντας, για τα F16, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως πρόκειται για “κυριαρχική απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας που είναι η πλέον συμφέρουσα και η πιο αποδοτική. Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία. Είμαστε σε προπαρασκευαστικό στάδιο. Θα αναβαθμίσουμε περίπου 100 αεροσκάφη», είπε, και διευκρίνισε πως «το Κογκρέσο αυτό που έκανε είνα να εγκρίνει το «ταβάνι». Τα χρήματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι 1,1δις για τα αεροπλάνα».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα περί αντιδράσεων από τις Βρυξέλλες διευκρίνισε πως τα 110 εκατομμύρια που θα δαπανώνται το χρόνο δεν επηρεάζουν την επίτευξη των στόχων και ξεκαθάρισε πως «αν η Ευρωπαική Επιτροπή, θελήσει περισσότερα στοιχεία μπορούμε να τα δώσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζανακοπουλος ΔΝΤ αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ