Και ο Τομ Τζόουνς λέει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης -«Συμβαίνουν και στους άνδρες» - iefimerida.gr

Και ο Τομ Τζόουνς λέει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης -«Συμβαίνουν και στους άνδρες»

O διάσημος Ουαλός τραγουδιστής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι φαινόμενο διαδεδομένο και στη μουσική βιομηχανία, είπε ο διάσημος τραγουδιστής Τομ Τζόουνς αποκαλύπτοντας ότι έπεσε κι ο ίδιος θύμα στα πρώτα βήματα της μεγάλης καριέρας του.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC στον απόηχο του «σκανδάλου Γουάινσταϊν», ο 77χρονος Ουαλός τραγουδιστής, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες μουσικές φωνές, είπε ότι η σεξουαλική κακοποίηση δεν περιορίζεται μόνον στο Χόλυγουντ, ούτε μόνον στις γυναίκες, αλλά ότι κι οι άνδρες μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο εκείνων που ζητούν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να προωθήσουν τα νεαρά αστέρια.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στον ίδιο όταν ξεκινούσε την καριέρα του, όπως είπε.

Και ο  Τομ Τζόουνς λέει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης -«Συμβαίνουν και στους άνδρες» | iefimerida.gr 0

«Τέτοια πράγματα συνέβαιναν πάντοτε και στη μουσική βιομηχανία. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταγγείλει ότι τους ζήτησαν να κάνουν διάφορα προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαια με δισκογραφικές εταιρείες».

Ερωτηθείς αν βίωσε κι ο ίδιος κάτι τέτοιο ο Σερ Τομ απάντησε: «Ναι, στην αρχή, ναι.... Έγιναν κάποια τέτοια. Αλλά το αποφεύγεις. Απλώς σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό που επιχειρούν στις γυναίκες το κάνουν και σε άντρες».

Ο Τομ Τζόουνς είπε ότι η εμπειρία αυτή τον έκανε να νιώσει «απαίσια».

«Δεν ήταν κάτι κακό. Απλώς κάποιος προσπάθησε να... Έγινε μια ερώτηση κι εγώ είπα “όχι, ευχαριστώ”.... Συμβαίνουν διάφορα στη βιομηχανία του θεάματος και μερικές φορές συγκαλύπτονται και μετά έρχονται στο φως και βγαίνουν κι άλλοι άνθρωποι να μιλήσουν ανοικτά – είναι σαν να βγάζεις το φελλό από το μπουκάλι. Βγαίνουν στη φόρα πράγματα που θα έπρεπε να είχαν αποκαλυφθεί πριν από χρόνια, ποιος ξέρει. Αλλά έτσι είναι στη σόουμπιζ, είσαι στο προσκήνιο και πρέπει να δέχεσαι τα καλά μαζί με τα στραβά. Αλλά η δικαιοσύνη θα λάμψει κάποια στιγμή. Αν έκανες κάτι κακό, πρέπει να πληρώσεις, ή να αποδείξεις ότι δεν έκανες τίποτε κακό.»

Ο Τζόουνς δεν αποκάλυψε στη συνέντευξη ποιο ήταν το πρόσωπο που τον παρενόχλησε σεξουαλικά, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αποκαλύψεις για ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος του στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Και ο  Τομ Τζόουνς λέει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης -«Συμβαίνουν και στους άνδρες» | iefimerida.gr 1

Ο Τομ Τζόουνς στην αυλή του σπιτιού του το 1967

Πριν από οκτώ χρόνια ο πρώην μπασίστας του Τζόουνς, Βέρνον Χόπκινς, περιέγραψε ένα περιστατικό με τον μουσικό παραγωγό Tζόι Μικ, που αυτοκτόνησε το 1967, αφού προηγουμένως σκότωσε τη σπιτονοικοκυρά του.

«Είχαμε μια πρόβα μια μέρα και μπήκε μέσα ουρλιάζοντας ο Μικ ότι τα κάναμε όλα λάθος. Ξαφνικά τράβηξε ένα πιστόλι και πυροβόλησε – Μπαμ! Τιναχτήκαμε όλοι έντρομοι φωνάζοντας “τι κάνεις, Τζο;” Αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν ένα πιστόλι αφέτη με άσφαιρα πυρά.»

Ο Χόπκινς θυμήθηκε κι ένα άλλο περιστατικό όπου ο Μικ παρενόχλησε σεξουαλικά τον Τζόουνς.

«Κάποια στιγμή προσπάθησε να χουφτώσει τον Τομ.... Θυμάμαι που φόρτωνα τον εξοπλισμό στο φορτηγάκι έξω απ’ το σπίτι του Τζο κι ο Τομ κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες και ούρλιαζε «Μου άγγιξε τον πισινό! Αυτός ο μπάσταρδος με χούφτωσε στον πισινό!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ