Ο Κιμ απειλεί: «Οι ΗΠΑ να περιμένουν απρόσμενο χτύπημα σε απρόσμενη χρονική στιγμή» - iefimerida.gr

Ο Κιμ απειλεί: «Οι ΗΠΑ να περιμένουν απρόσμενο χτύπημα σε απρόσμενη χρονική στιγμή»

Ο Βορεικορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πιονγιάνγκ κλιμακώνει την πολεμική της ρητορική προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον με ένα «απρόσμενο χτύπημα σε απρόσμενη χρονική στιγμή», καθώς οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συνεχίζουν τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο σύμμαχοι θα κάνουν νέα άσκηση με την επωνυμία “Courageous Channel”, το σενάριο της οποίας προβλέπει την απομάκρυνση Αμερικανών από την περιοχή σε περίπτωση «κρίσης».

Ο Κιμ απειλεί: «Οι ΗΠΑ να περιμένουν απρόσμενο χτύπημα σε απρόσμενη χρονική στιγμή»  | iefimerida.gr 0

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan

Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός 7ος στόλος αναφέρει ότι στα γυμνάσια θα μετάσχου το αεροπλανοφόρο USS Ronald Regan και δύο καταδρομικά μαζί με σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Νότιας Κορέας.

Μολονότι η άσκηση αυτή γίνεται δυο φορές το χρόνο, η υλοποίησή της αυτή την περίοδο εντείνει τους φόβους μιας στρατιωτικής σύρραξης.

«Οι ΗΠΑ έχουν πάθει αμόκ φέρνοντας κάτω από τη μύτη μας τους στόχους που έχουμε καθορίσει ως πρωταρχικούς», ανέφερε ανακοίνωση του καθεστώτος που μετέδωσε το Βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων. «Οι ΗΠΑ να περιμένουν ένα απρόσμενο χτύπημα σε απρόσμενη χρονική στιγμή.»

Βορεικοκορεατικό προπαγανδιστικό βίντεο με την καταστροφή αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Την περασμένη Παρασκευή αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος φωτογράφισε πυραύλους τοποθετημένους σε φορητές εξέδρες εκτόξευσης να μετακινούνται από ένα υπόστεγο κοντά στην Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ απειλεί: «Οι ΗΠΑ να περιμένουν απρόσμενο χτύπημα σε απρόσμενη χρονική στιγμή»  | iefimerida.gr 1
Ο Κιμ απειλεί: «Οι ΗΠΑ να περιμένουν απρόσμενο χτύπημα σε απρόσμενη χρονική στιγμή»  | iefimerida.gr 2

Οι υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ και Νότιας Κορέας προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ο Κιμ Γιονγκ Ουν να διατάξει σε νέα δοκιμή αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή.

Πηγή ανέφερε στη νοτιοκορεατική εφημερίδα The Dong-A Ilbo ότι το κομμουνιστικό καθεστώς «μπορεί να προβεί σε λίγες μέρες να προβεί σε ταυτόχρονη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου και πυραύλου μέσου βεληνεκούς απαντώντας στην αμερικανική επίδειξη ισχύος.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ