Ευρωπαία επίτροπος: Εχω υποστεί σεξουαλική βία -Οι μισές Ευρωπαίες έχουν δεχθεί παρενόχληση - iefimerida.gr

Ευρωπαία επίτροπος: Εχω υποστεί σεξουαλική βία -Οι μισές Ευρωπαίες έχουν δεχθεί παρενόχληση

Η Ζούροβα αποκάλυψε ότι έχει υποστεί σεξουαλική βία (Φωτογραφία: AP/ Darko Vojinovic)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την ισότητα των φύλων αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει και η ίδια θύμα σεξουαλικής βίας και κάλεσε τις γυναίκες να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές.

Η Βέρα Ζούροβα εξέφρασε την ανησυχία ότι το σκάνδαλο με τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουέινσταϊν είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

«Πολλές γυναίκες δεν καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βίας και παρόμοιων συμπεριφορών γιατί νιώθουν ενοχή και πιστεύουν ότι το άξιζαν», δήλωσε σε εκδήλωση του Politico. «Και εγώ η ίδια υπήρξα θύμα τέτοιας βίας», είπε απευθυνόμενη στο κοινό συμπλήρωσε «Οπως κάποιες ανάμεσά μας». «Μην το κρατάτε μέσα σας. Αναζητήστε βοήθεια. Μην ντρέπεστε να το πείτε», παρότρυνε τις γυναίκες.

Η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε ότι δεν αρκεί η εφαρμογή των νόμων. «Εκατομμύρια Ευρωπαίοι άνδρες πιστεύουν ακόμη ότι είναι φυσιολογικό να χτυπούν μία γυναίκα, ότι είναι αποδεκτή συμπεριφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι περίπου οι μισές Ευρωπαίες έχουν βιώσει λεκτική, σωματική ή διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση. «Πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη της κοινωνίας ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ