Champions League: Ηττα (3-1) του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα - iefimerida.gr

Champions League: Ηττα (3-1) του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός κόντρα στο μεγαθήριο Μπαρτσελόνα

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-1 (αυτογκόλ του Νικολάου, Μέσι, Ντιν) και παρέμειναν στην τέταρτη θέση του 4ου ομίλου με 0 βαθμούς. Σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ο Νικολάου με κεφαλιά, στο τέλος του αγώνα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Το παιχνίδι:

Με φουλ αμυντική διάταξη παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, χωρίς «καθαρόαιμο» φορ και με τον Οφόε να έχει καθήκοντα επιθετικού. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπάρτσελόνα πήρε από την πρώτη στιγμή τα ηνία του αγώνα, κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, έκλεισε την ελληνική ομάδα στην περιοχή της, αλλά έφτασε στο πρώτο γκολ από... σπόντα. Στο 18' ο Ντεουλοφέου από δεξιά γύρισε την μπάλα και ο Νικολάου την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 42' ο Πικέ έσπρωξε με το χέρι την μπάλα στα δίχτυα, ο βοηθός του Κόλουμ το είδε και ο διεθνής αμυντικός δέχθηκε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα με δέκα παίκτες.

Με δεδομένη την αριθμητική υπεροχή, ο Λεμονής αποφάσισε να περάσει επιθετικό στο ματς, βγάζοντας τον Ζιλέ, βάζοντας τον Τζούρτζεβιτς και γυρνώντας τον Οφόε στη φυσική θέση του. Ένα φάουλ όμως του νεαρού Νικολάου στο ύψος του ημικύκλιου στο 61', έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να το εκτελέσει και να πετύχει το 100ο του γκολ στη διοργάνωση (και μάλιστα το 1ο το είχε πετύχει κόντρα στον Παναθηναϊκό). Τρία λεπτά αργότερα ο Ντίνιε με συρτό διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη στο 3-0.

Κάποιες χαμένες ευκαιρίες από την Μπαρτσελόνα στη συνέχεια και το σκορ παρέμεινε ίδιο έως το 90', όταν σε κόρνερ του Φορτούνη, ο Νικολάου με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σε 3-1. Αυτό είναι το πρώτο γκολ που δέχεται η Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 42' Πικέ (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομαό, Νικολάου, Ελαμπντελαουί
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντίνιε, Μπουσκέτς (80' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Ντεουλοφέου (46' Μασεράνο), Παουλίνιο, Μέσι, Σουάρες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Νικολάου, Ρομαό, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Καρσελά (65' Πάρντο), Οτζίτζα (72' Φορτούνης).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Μπαρτσελόνα Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ