Παρίσι: Θαυμάσια είδηση η απελευθέρωση της Ράκα - iefimerida.gr

Παρίσι: Θαυμάσια είδηση η απελευθέρωση της Ράκα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πτώση της Ράκας, της "πρωτεύουσας" του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία που από την Τρίτη ελέγχεται από τη συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών η οποία στηρίζεται από τις ΗΠΑ, είναι μια "θαυμάσια είδηση", σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Η απελευθέρωση της Ράκας ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Γαλλίας, επειδή σε αυτήν την πόλη της βόρειας Συρίας αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ.

Γαλλικά μαχητικά συμμετείχαν στα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πόσοι Γάλλοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αυτή τη μάχη ή πόσοι παραδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το τελευταίο τετράμηνο, αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας, σκοτώθηκαν στην πόλη αυτή 3.250 άνθρωποι: 1.130 άμαχοι (εκ των οποίων οι 270 παιδιά) και 2.120 μαχητές και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Παρίσι Ράκα Συρία απελευθέρωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ