Εγκεμέν Μπαγίς: Ο φράχτης του Έβρου είναι ένα νέο «Τείχος του Βερολίνου» - iefimerida.gr

Εγκεμέν Μπαγίς: Ο φράχτης του Έβρου είναι ένα νέο «Τείχος του Βερολίνου»

Εγκεμέν Μπαγίς: Ο φράχτης του Έβρου είναι ένα νέο Τείχος του Βερολίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως νέο «Τείχος του Βερολίνου», χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός επί θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς, τον υπό κατασκευή φράχτη του Έβρου, που σκοπό έχει την μείωση του κύματος της λαθρομετανάστευσης μέσω της γειτονικής χώρας.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας στον «EU Οbserver» υποστήριξε πως στην εποχή μας δεν πρέπει να μιλάμε για τείχη μεταξύ των χωρών, αλλά για γέφυρες, συμπληρώνοντας πως, η Ευρώπη πλήρωσε ακριβά το Τείχος του Βερολίνου, αλλά και όλα τα Τείχη. Μάλιστα συμπλήρωσε πως όλοι τώρα πρέπει να εργαστούν προκειμένου να «χτίσουν γέφυρες μεταξύ διαφορετικών οπτικών, διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών κρατών».

Τέλος ο κ. Μπαγίς «προσφέρθηκε» να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση που βιώνει, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και στήριξη από φίλες χώρες, η Τουρκία είναι μεταξύ αυτών που μπορούν να βοηθήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ