Νέες αποκαλύψεις- Γουίδερσπουν: Δέχθηκα σεξουαλική επίθεση από σκηνοθέτη στα 16 μου, Λόρενς: Μας έγδυσαν σε οντισιόν - iefimerida.gr

Νέες αποκαλύψεις- Γουίδερσπουν: Δέχθηκα σεξουαλική επίθεση από σκηνοθέτη στα 16 μου, Λόρενς: Μας έγδυσαν σε οντισιόν

Τις δικές τους φρικτές εμπειρίες αποκάλυψαν Γουίδερσπουν και Λόρενς (Φωτογραφίες: AP/ Jordan Strauss)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε ημέρα, όλο και περισσότερες σταρ του Χόλιγουντ ρίχνουν φως στον σκοτεινό χώρο της βιομηχανίας του θεάματος, αποκαλύπτοντας περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Ρις Γουίδερσπουν, που εξομολογήθηκε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από σκηνοθέτη όταν ήταν μόλις 16 ετών και η Τζένιφερ Λόρενς, που δήλωσε ότι την ανάγκασαν να σταθεί γυμνή δίπλα σε άλλες γυναίκες σε οντισιόν, προστέθηκαν στις ηθοποιούς που έχουν προκάλεσε ένα «τσουνάμι» αποκαλύψεων. Ολα ξεκίνησαν όταν άρχισαν να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και στη συνέχεια η μία μετά την άλλη οι διάσημες άρχισαν να αποκαλύπτουν ανάλογα περιστατικά που έχουν ζήσει.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία, η Γουίδερσπουν αποκάλυψε ότι ατζέντηδες και παραγωγοί της είχαν πει να κρατήσει το στόμα της κλειστό, για τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί στα 16 της από σκηνοθέτη.

«Εχω τις δικές μου εμπειρίες, που μου έρχονται στο μυαλό πολύ ζωντανές και δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, να σκεφτώ, να μιλήσω για τα συναισθήματα ενοχής που δεν μίλησα νωρίτερα», είπε η ηθοποιός. «Νιώθω πραγματική αηδία για τον σκηνοθέτη που μου επιτέθηκε όταν ήμουν 16 ετών και θυμό για τους ατζέντηδες και τους παραγωγούς που με έκαναν να αισθανθώ ότι η σιωπή μου ήταν ένας όρος για να έχω δουλειά. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στην καριέρα μου, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Είχα πολλές εμπειρίες παρενόχλησης και σεξουαλικής επίθεσης», εξομολογήθηκε η Γουίδερσπουν, ενώ πρόσθεσε ότι έπειτα από τις αποκαλύψεις από διάσημες γυναίκες τις τελευταίες ημέρες, έπαψε να νιώθει τόσο μόνη και πήρε το κουράγιο να μιλήσει και η ίδια.

Φεράρα: Δέχθηκα σεξουαλική επίθεση στα 9 μου

Ακόμη μεγαλύτερη φρίκη προκαλεί η ιστορία που αποκάλυψε η Αμέρικα Φεράρα. Σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε ότι για πρώτη φορά δέχθηκε σεξουαλική επίθεση όταν ήταν μόλις 9 ετών!

«Η πρώτη φορά που θυμάμαι να δέχθηκα σεξουαλική επίθεση ήταν στα 9 μου χρόνια. Δεν είχα κανέναν και έζησα με την ντροπή και την ενοχή σκεφτόμενη διαρκώς ότι εγώ, ένα εννιάχρονο παιδί, ήμουν κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για τις πράξεις ενός ενήλικου άνδρα», έγραψε. «Ημουν υποχρεωμένη να τον βλέπω καθημερινά τα χρόνια που ακολούθησαν. Μου χαμογελούσε και με χαιρετούσε κι εγώ τον προσπερνούσα γρήγορα, με το αίμα μου να παγώνει, κουβαλώντας το βάρος ότι μόνο εκείνος κι εγώ ξέραμε και ότι περίμενε πως θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό και θα του χαμογελάσω», συνέχισε.

Η φρικτή εμπειρία της Λόρενς

Στην ίδια εκδήλωση, η Τζένιφερ Λόρενς μίλησε για τις δικές της εμπειρίες στα πρώτα της βήματα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Αποκάλυψε ότι σε μία από τις πρώτες παραγωγές την ανάγκασαν να παραταχθεί γυμνή μαζί με άλλες γυναίκες ηθοποιούς, μία εμπειρία που αποκάλυψε ως «εξευτελιστική».

Η ηθοποιός ανέφερε ακόμη ότι οι παραγωγοί της είπαν να χάσει κιλά και πρόσθεσε ότι μία άλλη ηθοποιός απολύθηκε γιατί δεν αδυνάτισε γρήγορα. Στη συνέχεια, τις έβαλαν γυμνές τη μία δίπλα στην άλλη. «Μία γυναίκα παραγωγός με ανάγκασε να σταθώ γυμνή δίπλα σε 5 γυναίκες πολύ πιο αδύνατες από εμένα. Είχαμε μόνο ταινία που κάλυπτε τα απόκρυφα. Και έπειτα από αυτή την εξευτελιστική εμπειρία, η παραγωγός μου είπε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω τις γυμνές φωτογραφίες μου ως έμπνευση για τη δίαιτά μου», διηγήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ