Τραμπ: Ναι, πιστεύω ότι η Αβάνα φταίει για τα μυστηριώδη συμπτώματα των Αμερικανών διπλωματών - iefimerida.gr

Τραμπ: Ναι, πιστεύω ότι η Αβάνα φταίει για τα μυστηριώδη συμπτώματα των Αμερικανών διπλωματών

 O Nτόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως η Αβάνα κρύβεται πίσω από τα συμπτώματα Αμερικανών διπλωματών / Φωτογραφία: (AP Photo/Evan Vucci)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλν Τραμπ τη Δευτέρα ότι πιστεύει πως η Αβάνα ευθύνεται για μια σειρά επεισοδίων που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Κούβα, από τα οποία ασθένησαν τουλάχιστον 22 Αμερικανοί διπλωμάτες.

«Οντως πιστεύω ότι ευθύνεται η Κούβα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια απρογραμμάτιστη συνέντευξη Τύπου στους κήπους του Λευκού Οίκου. «Οντως το πιστεύω. Και είναι μια πολύ ασυνήθιστη επίθεση, όπως γνωρίζετε. Αλλά πράγματι πιστεύω ότι η Κούβα είναι υπεύθυνη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει καταλήξει επισήμως στο συμπέρασμα ότι η Κούβα εξαπέλυσε αυτές τις «επιθέσεις», ορισμένες από τις οποίες περιλάμβαναν οξείς ήχους. Υποστηρίζει όμως ότι η Αβάνα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των Αμερικανών διπλωματών.

Τουλάχιστον 22 μέλη του διπλωματικού προσωπικού αλλά και ορισμένοι Αμερικανοί ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από τα ανεξήγητα επεισόδια που προκάλεσαν συμπτώματα όπως απώλεια ακοής, ζαλάδα και κόπωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ