Τελεσίγραφο Ραχόι σε Πουτζδεμόν: Σταματήστε την απόσχιση μέχρι την Πέμπτη, αλλιώς αναλαμβάνουμε τον έλεγχο - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο Ραχόι σε Πουτζδεμόν: Σταματήστε την απόσχιση μέχρι την Πέμπτη, αλλιώς αναλαμβάνουμε τον έλεγχο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP Photo/Paul White
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και την απευθείας διακυβέρνησή της αν ο καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόν δεν εγκαταλείψει την προσπάθεια να αποσχίσει την περιοχή από την Ισπανία έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης.

Αυτό δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία και συνέχισε: «Ο κ. Πουτζδεμόν έχει ακόμη την ευκαιρία να αρχίσει να επιλύει την κατάσταση, πρέπει να απαντήσει “ναι” ή “όχι” στην κήρυξη (της ανεξαρτησίας)».

Η Μαδρίτη είχε δώσει μια πρώτη διορία στον Πουτζδεμόν έως τις 11:00 σήμερα προκειμένου να αποσαφηνίσει τη θέση του για την ανεξαρτησία με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι», όμως ο Καταλανός ηγέτης δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ