Ο Μακρόν θέλει να πάρει πίσω παράσημο που έχει δοθεί στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μακρόν θέλει να πάρει πίσω παράσημο που έχει δοθεί στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κατηγορούμενος για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ισχυρός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν θα κληθεί να επιστρέψει το παράσημο της Λεγεώνος της Τιμής που του είχε αποδώσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Αυτό διέρρευσε το γραφείο του νυν Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Buzzfeed. «Δεν μπορεί να αποφασιστεί η απόσυρση του παρασήμου έτσι απλά. Χρειάζεται μια καταδίκη ή μια πράξη δικαστική. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως βρισκόμαστε στη δεύτερη περίπτωση για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν».

«Θα ξεκινήσουμε συζητήσεις με τον θεσμό της Λεγεώνας της Τιμής για την περίπτωση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Στη συνέχεια θα μελετήσουμε τον φάκελο», πρόσθεσε το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Ο Μακρόν θέλει να πάρει πίσω παράσημο που έχει δοθεί στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Και πράγματι, το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής μπορεί να αφαιρεθεί σε περίπτωση πράξεων «αντίθετων με θέματα ηθικής», ανέφερε το γραφείο του Μακρόν και στο γαλλικό περιοδικό L’Express.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αφαιρείται το μετάλλιο. Το 2014, ο ποδηλάτης Lance Armstrong αναγνωρίστηκε ένοχος ντοπαρίσματος και του αφαιρέθηκε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το οποίο είχε λάβει το 2005.

Επίσης, ο σχεδιαστής John Galliano αναγκάστηκε να επιστρέψει το 2011 το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής μετά την καταδίκη του για αντισημιτικές δηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ