Τσίπουρα και κάστανα στην Κοιλάδα του Αχελώου [εικόνες] - iefimerida.gr

Τσίπουρα και κάστανα στην Κοιλάδα του Αχελώου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τσίπουρα και τα κάστανα καλά κρατούν στην Καστανιά Άρτας στην Κοιλάδα του Αχελώου!

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος τη γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στην Καστανιά Άρτας στην Κοιλάδα του Αχελώου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ή Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Άρτας, χωριό που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Ένα χωριό με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φιλόξενους ανθρώπους. Δυτικά τα περήφανα Τζουμέρκα και ανατολικά η φαντασμαγορική Κοιλάδα του Αχελώου κάνουν την Καστανιά σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος.

Τσίπουρα και κάστανα στην Κοιλάδα του Αχελώου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα τελευταία χρόνια στην Καστανιά ο εκπολιτιστικός σύλλογος, με επικεφαλής τον δραστήριο Πρόεδρο Χρήστο Τζουμανίκα, διοργανώνει στα μέσα φθινοπώρου γιορτή κάστανου και τσίπουρου, σε μία προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Χάρη στον εθελοντισμό, στο φιλότιμο των κατοίκων και των μελών του συλλόγου, η γιορτή κάστανου αποτελεί πλέον θεσμό στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου.

Τσίπουρα και κάστανα στην Κοιλάδα του Αχελώου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Έτσι και φέτος με σύμμαχο έναν άκρως καλοκαιρινό καιρό, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη γιορτή. Τα κάστανα, τα τσίπουρα και οι παραδοσιακές πίτες προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες. Το τσίπουρο έρεε άφθονο και ο χορός κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες. Μία ακόμη γιορτή παράδοσης που δίνει δυνατότητες ανάδειξης της τοπικής παραγωγής αλλά και των αναρίθμητων περιβαλλοντικών και πολιτισμικών δυνατοτήτων που έχουν τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Τσίπουρα και κάστανα στην Κοιλάδα του Αχελώου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος τόνισε ότι η γιορτή κάστανου στην Καστανιά Άρτας είναι μια εκδήλωση που στηρίζει πάντα η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής Άρτας και της Κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και τη λαϊκή παράδοση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσιπούρα κάστανα Κοιλάδα Αχελώου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ