El Mundo: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση για την Καταλονία -Αν επιμείνει στην ανεξαρτησία - iefimerida.gr

El Mundo: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση για την Καταλονία -Αν επιμείνει στην ανεξαρτησία

Δύο σενάρια εξετάζει η Μαδρίτη για την Καταλονία (Φωτογραφία: AP/  Santi Palacios )
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο επιλογές εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση για να χειριστεί την κατάσταση στην Καταλονία, αν η περιφέρεια επιμείνει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Η Μαδρίτη θα ορίσει είτε υπηρεσιακή κυβέρνηση, είτε κυβέρνηση ενότητας αποτελούμενη από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, γράφει η El Mundo, χωρίς να διευκρινίζει την πηγή των πληροφοριών της. Στη συνέχεια, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν εκλογές, σε 3-6 μήνες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Η αντικατάσταση της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας προκύπτει από την εφαρμογή των ειδικών εξουσιών που δίνει στη Μαδρίτη το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος.

Αυτή την εβδομάδα, η Καταλονία έχει δύο ευκαιρίες να κάνει πίσω. Ο Μαριάνο Ραχόι έχει δώσει τελεσίγραφο στην περιφέρεια να ξεκαθαρίσει έως τη Δευτέρα αν έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι καταφατική, υπάρχει δεύτερη προθεσμία, για «συμμόρφωση» της Καταλονίας, η οποία εκπνέει την Πέμπτη.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καταλονία τελεσίγραφο ανεξαρτησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ