Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου - iefimerida.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολες θυσίες από τον ελληνικό λαό απαιτεί το νέο πακέτο βοήθειας, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξή της στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου

Το νέο πακέτο και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα απαιτήσουν «πολύ δύσκολες θυσίες» από τον ελληνικό λαό, είπε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Νούλαντ, σημειώνοντας όμως ότι είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει να προχωρήσει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις,

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό για τους Έλληνες να εφαρμόσουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί και για τις χώρες της ευρωζώνης να δουλέψουν μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε ερώτηση αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο πρόβλημα με οικονομικές επιπτώσεις, η Βικτόρια Νούλαντ μίλησε για την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα υποστήριξης της Ελλάδας, καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει «σκληρά μέτρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ