Γιατί παίκτες και προπονητικό τιμ της Χέρτα Βερολίνου γονάτισαν πριν από το ματς με την Σάλκε [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί παίκτες και προπονητικό τιμ της Χέρτα Βερολίνου γονάτισαν πριν από το ματς με την Σάλκε [εικόνες & βίντεο]

Η συμβολική κίνηση των παικτών της Χέρτα Βερολίνου (Φωτογραφία: AP/ Annegret Hilse)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «κίνημα», που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στις ΗΠΑ, πέρασε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ της Χέρτα Βερολίνου γονάτισαν, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Σάλκε, σε μία έκκληση για ανοχή και υπευθυνότητα.

Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεκίνησαν παίκτες του NFL, ως διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων, γονατίζοντας την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου. Αυτή η συμπεριφορά πρόσφατα προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και παίκτες του NFL και του NBA.

Εκτιμάται όμως ότι η Χέρτα Βερολίνου είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κάνει αυτή την κίνηση, σύμφωνα με την Washington Post.

«Η Χέρτα Βερολίνου είναι ενάντια στη βία και υπέρ της διαφορετικότητας. Για αυτόν τον λόγο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη διαμαρτυρία των Αμερικανών αθλητών, ενάντια στις διακρίσεις. Για ένα ανεκτικό Βερολίνο, τώρα και πάντα», ήταν η ανακοίνωση που έγινε από τα μεγάφωνα στο στάδιο, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές γονάτιζαν.



( via Instagram/janiklin) pic.twitter.com/aIAOrgTLd9

#TakeAKnee pic.twitter.com/HavMOiSHp7

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χέρτα Βερολίνου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ