Πρωταγωνίστρια από τη σειρά «Μάγισσες» καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Γουάινσταϊν [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρωταγωνίστρια από τη σειρά «Μάγισσες» καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Γουάινσταϊν [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά της στη λίστα των γυναικών που έπεσαν θύματα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έβαλε η ηθοποιός Ρόουζ Μακ Γκάουαν, η οποία υποστηρίζει πως ο μεγαλοπαραγωγός την βίασε.

Είναι η τέταρτη γυναίκα που κατηγορεί τον Γουάινσταϊν για βιασμό. Το περιοδικό New Yorker έφερε στο φως προ ημερών άλλους τρεις ισχυρισμούς βιασμού από την Λουσία Εβανσ, την Ιταλίδα ηθοποιό Ασια Αρτζέντο και μια ανώνυμη γυναίκα, που μοιράστηκε την ιστορία της αλλά δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η Μακ Γκάουαν, που είναι γνωστή για το ρόλο της ως Πέιτζ Μάθιους στην σειρά «Οι Μάγισσες», απευθυνόμενη στον Τζεφ Μπέζος της Amazon, αναφέρει:

«Είπα στον επικεφαλής του στούντιό σας πως ο Χ.Γ. με βίασε», έγραψε χρησιμοποιώντας τα αρχικά του. «Οσες φορές κι αν το είπα, ανέφερε πως δεν υπάρχει απόδειξη. Του είπα πως εγώ είμαι η απόδειξη», πρόσθεσε.

Η Μακ Γκάουαν μεταξύ άλλων τουίταρε πως «ζήτησε» από την Amazon Studios να αναλάβει δράση κάνοντας λόγο για ένα «βρώμικο Οσκαρ», χωρίς ωστόσο να καθιστά σαφές σε ποια ταινία αναφέρεται.

«Λατρεύω την Amazon αλλά υπάρχει σήψη στο Χόλιγουντ» έγραψε σε ένα tweet, ενώ σε ένα άλλο κάλεσε τον Τζεφ Μπέζος να γίνει η αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο.

Πρωταγωνίστρια από τη σειρά «Μάγισσες» καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το CNN σημειώνει πάντως πως παραμένουν ασαφή μερικά tweets της ηθοποιού και η σχέση της με την Amazon Studios.

Η εταιρεία δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, παρά την επικοινωνία που επεδίωξε μαζί της το CNN Money.

Η Amazon και η «The Weinstein Co.» είναι συνέταιροι σε δύο σειρές, που αναμένεται να προβληθούν σύντομα. Στις αρχές της εβδομάδας, η Amazon δήλωσε ότι «διερευνά τις επιλογές της για τα πρότζεκτ» που έχει ήδη συμφωνήσει με την εταιρεία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Μακ Γκάουαν συνδέετα με τον Γουάινσταϊν. Πέρυσι, η ηθοποιός είχε δηλώσει πως βιάστηκε από ισχυρό παραγωγό του κινηματογράφου, χωρίς να τον κατονομάζει. Ορισμένοι θεώρησαν πως περιέγραφε τον Γουάινσταϊν, παρόλο που δεν το είπε ρητά.

Την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times δημοσίευσαν το γιατί δεν ειπώθηκε το όνομά του. Η Μακ Γκάουαν φέρεται να δέχθηκε διακανονισμό ύψους 100.000 δολαρίων από τον παραγωγό μετά από περιστατικό το 1997. Το έγγραφο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν αποτελούσε παραδοχή της ενοχής. Ο διακανονισμός κάποιες φορές χρησιμοποιείται για να κλείσουν στόματα. Η Μακ Γκαούαν, ωστόσο, επέλεξε να ακουστεί και μίλησε στον δημοσιογράφο Ρόναν Φάροου -γιο της Μία Φάροου- δηλώνοντας επανειλημμένα, όπως αναφέρουν πηγές, πως ο Γουάινσταϊν την βίασε.

Το NBC αποφάσισε να μην μεταδώσει την είδηση και έτσι ο Φάροου πήγε το θέμα στο περιοδικό The New Yorker. Ο Φάροου αναφέρθηκε στην έκκληση της Μακ Γκάουαν να μην κατονομαστεί ως παράδειγμα της νομικής πίεσης που δέχονται οι κατηγορούμενοι του Γουάινσταϊν ορισμένες φορές.

Πρωταγωνίστρια από τη σειρά «Μάγισσες» καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ