Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια - iefimerida.gr

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του απόγευμα της Πέμπτης, ήταν γνωστός δικηγόρος, με παρουσία σε σημαντικές έως πολύκροτες δίκες.

Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 1965 και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.

Ηταν ένα από τα πέντε παιδιά του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και της συζύγου του, Ίριδας Ζαφειροπούλου-Σπινθουράκη.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκούσε τη δικηγορία από το 1991. Ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού εργαζόταν και ο γιος του, Επαμεινώνδας.

Ο αδελφός του, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, είναι πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου.

Οι υποθέσεις στις οποίες συμμετείχε

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa, ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ