Ο μεγιστάνας της Κίνας -Μεσίτης με 43 δισ. δολάρια περιουσία, κάτι σαν... Κινέζος Τραμπ [εικόνες]

Περιουσία 43 δισεκ. δολαρίων έχει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο μεγιστάνας των ακινήτων Σου Τζιαγί τον οποίο κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρομοιάζουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σου Τζιαγίν έχτισε την περιουσία του χάρη στις κτηματομεσιτικές του δραστηριότητες που άνθησαν υπό το βάρος ενός μεγάλου χρέους.

Ο όμιλος China Evergrande του 59χρονου Σου έχει αξία 47 δισεκ. δολαρίων, αν και το συνολικό του χρέος ξεπερνά τα 100 δισεκ. δολάρια.
Χάρη στην αύξηση της αξίας των ακινήτων, ο πλούτος του Σου αυξήθηκε κατά 30 δισεκ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο και ο ίδιος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των πλουσίων που συντάσσει κάθε χρόνο η Hurun Report και που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η Evergrande, της οποίας οι μετοχές έχουν ενισχυθεί κατά 480% φέτος, τώρα κατατάσσεται ως η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα ανάπτυξης ακινήτων βάσει πωλήσεων.

φωτογραφία: hurun.net

Ο Σου έχει σημαίνοντα ρόλο και εντός του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο ίδιος είναι μέλος του Κινεζικού Λαϊκού Συμβουλευτικού Συνεδρίου, του ανώτατου συμβουλευτικού οργάνου. Και το Κρατικό Συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, του απένειμε τον τίτλο «Εθνικό Πρότυπο Εργαζομένου» - μια από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις για τους πολίτες στην Κίνα.

Ο Σου αποφοίτησε από το Wuhan University of Science and Technology το 1982 και του απονεμήθηκε τιμητικός διδακτορικός τίτλος στο εμπόριο από το University of West Alabama το 2008.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα πλουσιότερος κτηματομεσίτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ