Παλαιστίνη: Για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια θα μεταβεί στη Γάζα ο πρόεδρος Αμπάς - iefimerida.gr

Παλαιστίνη: Για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια θα μεταβεί στη Γάζα ο πρόεδρος Αμπάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στον επόμενο μήνα για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια, ένα γεγονός που φανερώνει τη συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων, της Χαμάς και της Φάταχ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του κόμματός του.

«Ο πρόεδρος Αμπού Μάζεν θα βρίσκεται στη Γάζα σε λιγότερο από ένα μήνα», δήλωσε ο Ζακαρία αλ Άγα, επικεφαλής της Φάταχ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αλ Άγα έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι Φάταχ και Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στο Κάιρο.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το γραφείο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, χωρίς όμως να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου από το Κάιρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ