Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο]

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν οι μουσουλμάνοι του Νόβι Παζάρ στον Ερντογάν (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από κάποιες «αλλόκοτες» στιγμές σημαδεύτηκε η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Σερβία με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να τραγουδά στα τουρκικά το τραγούδι «Οσμάν Αγά» προς τιμήν του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο τελευταίος έγινε δεκτός από μουσουλμάνους που κρατούσαν πανώ με την επιγραφή «Καλώς ήλθες σουλτάνε» στο Νόβι Πάζαρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντζάκ στη νοτιοανατολική Σερβία.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Σερβία επικεφαλής κλιμακίου 187 Τούρκων επιχειρηματιών για επαφές με την ηγεσία της χώρας, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των τουρκικών επενδύσεων στην βαλκανική χώρα και στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε επενδύσεις και υπέγραψε συμφωνίες με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσις για την επέκταση των διμερών εμπορικών συμφωνιών .

Όμως το ταξίδι του Ερντογάν σημαδεύτηκε από «αλλόκοτες» στιγμές. Κατά την επίσκεψή του στο Νόβι Παζάρ μαζί με τον Βούτσιτς έτυχε θερμής υποδοχής από μουσουλμάνους που ανέμιζαν τουρκικές σημαίες και φώναζαν «Αλλάου άκμπαρ», ενώ κρατούσαν πανό με την επιγραφή «Καλώς ήλθες σουλτάνε», που υπέγραφαν ως «Εγγόνια Οθωμανών».

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Πριν από την άφιξή του, οι κεντρικοί δρόμοι και τα δημόσια κτίρια στο Νόβι Πάζαρ είχαν σημαιοστολιστεί με σημαίες της Σερβίας, της Τουρκίας και της βοσνιακής-μουσουλμανικής μειονότητας. Στο κέντρο της πόλης είχαν αναρτηθεί μεγάλα πανό που καλωσόριζαν στα τουρκικά τον Ερντογάν, καθώς επίσης και φωτογραφίες του.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο]  | iefimerida.gr 4
Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών τραγούδησε στα τουρκικά προς τιμήν του Ερντογάν [βίντεο]  | iefimerida.gr 5

Η Άγκυρα θεωρεί τους μουσουλμάνους του Σαντζάκ τουρκικής καταγωγής και πολιτιστική συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, γνωστός για την αγάπη του για το τραγούδι, ξάφνιασε πολλούς όταν άρπαξε το μικρόφωνο στη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο Σέρβος πρόεδρος και τραγούδησε στα τουρκικά για τον Ερντογάν.

Κάποιοι χρήστες του Ίντερνετ ωστόσο δεν ενθουσιάστηκαν με την παράσταση του Σέρβου υπουργού κάνοντας λόγο για «ντροπή!»

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ να κάνει κάτι ανάλογο», σχολίασε ένας χρήστης αναφερόμενος στον Ντάτσιτς με το παρατσούκλι «μικρός Σλόμπα», που απέκτησε από την εποχή που ήταν εκπρόσωπος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ένας άλλος αναρωτήθηκε «πόσο ακόμη χαμηλότερα» μπορεί να πέσει η σερβική κυβέρνηση.

Στη διάρκεια του δείπνου οι πρόεδροι των δύο χωρών αντάλλαξαν δώρα. Ο Βούτσιτς χάρισε στον Ερντογάν ένα χαλί και εκείνος του δώρισε ένα σκάκι και ένα ποδήλατο με την επιγραφή «Αλεξάνταρ Βούτσιτς».

Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών με τοπικούς φορείς ανακοινώθηκε ότι η Άγκυρα θα χρηματοδοτήσει έργα ανακαίνισης του οδικού δικτύου του Σαντζάκ κι ότι θα συμμετάσχει και στην κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει την περιοχή με το Βελιγράδι και το Σαράγιεβο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ