Κύπρος: Συνελήφθη γιατρός γιατί έκανε έκτρωση σε γυναίκα χωρίς να το ξέρει ο άνδρας της - iefimerida.gr

Κύπρος: Συνελήφθη γιατρός γιατί έκανε έκτρωση σε γυναίκα χωρίς να το ξέρει ο άνδρας της

Στη φυλακή ο ιδιώτης γιατρός που έκανε έκτρωση χωρίς τη συγκατάθεση του συντρόφου. Πηγή φωτό: Eurokinissi/ Παναγόπουλος Γιάννης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε ημέρες υπό κράτηση θα παραμείνουν ένας ιδιώτης γιατρός στην Κύπρο και μια γυναίκα που αποφάσισε να κάνει έκτρωση εν αγνοία του συντρόφου της.

Η υπόθεση,κατέληξε στο δικαστήριο, καθώς ο πατέρας του παιδιού δεν γνώριζε για την απόφασή της και όταν το πληροφορήθηκε μετέβη στην κλινική και προκάλεσε ζημιές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, το ζευγάρι έχει ήδη ένα παιδί ενώ είναι άνεργοι και οι δύο, χωρίς δικό τους σπίτι. Σύμφωνα με την γυναίκα, αυτοί ήταν και οι λόγοι που την οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση.

Η γυναίκα ήταν στον δεύτερο μήνα της κύησης (8 βδομάδων) και στην κλινική για την έκτρωση την είχε συνοδεύσει η μητέρα του συντρόφου της, η οποία προφανώς συμφωνούσε με την απόφαση που είχε λάβει. Η ίδια όταν τη συνέλαβαν εξέφρασε άγνοια για τον νόμο και ζήτησε συγγνώμη.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας και του γιατρού που διενήργησε την έκτρωση ενώ θα παραμείνουν υπό κράτηση για πέντε ημέρες για «συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος» και «προμήθεια φαρμάκων ή οργάνων ή άσκηση βίας οποιουδήποτε είδους με σκοπό την άμβλωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο στα «Ποινικά αδικήματα εναντίον των ηθών», περιλαμβάνεται και ο «ιατρικός τερματισμός της εγκυμοσύνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άμβλωση Κύπρος γιατρός άνεργη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ