Σαμπρίνα: Η ιστορία της Βρετανίδας Μέριλιν Μονρόε που πέθανε μόνη και ξεχασμένη [βίντεο] - iefimerida.gr

Σαμπρίνα: Η ιστορία της Βρετανίδας Μέριλιν Μονρόε που πέθανε μόνη και ξεχασμένη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεσουράνησε στην τηλεοπτική σκηνή της Βρετανίας χωρίς καν να ξέρει να τραγουδά ή να χορεύει και έγινε γνωστή ως η «Βρετανίδα Μέριλιν Μονρόε».

Είχε ασφαλίσει το στήθος της έναντι 100.000 λιρών και πέθανε τελικά πέρυσι τον Νοέμβριο, ενώ ο θάνατός της μόλις έγινε γνωστός. Ο λόγος για τη Σαμπρίνα, ή αλλιώς Νόρμα Αν Σάικς.

Γεννήθηκε με το όνομα Νόρμα Αν Σάικς σε ένα πέτρινο σπίτι στο Στόκπορτ τον Μάιο του 1936. Η Σαμπρίνα, όπως ήταν το καλλιτεχνικό της όνομα, μπορεί να είχε ταπεινή καταγωγή, ωστόσο βρέθηκε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Βρετανίας.


Είχε ελάχιστο ταλέντο, δεν είχε τη δυνατότητα να τραγουδά ή να χορεύει και συχνά εμφανιζόταν ως η «βουβή ξανθιά». Μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 16 ετών και σύντομα συνειδητοποίησε πως η λαμπερή της φιγούρα, με διαστάσεις 104 εκατοστά στήθος και μέση 45 εκατοστών, ήταν το μεγαλύτερο ατού της.

Αφότου η πρώτη της γυμνή φωτογράφιση δεν πήγε τόσο καλά όσο η ίδια ήλπιζε, τελικά κατάφερε να γίνει μεγάλο όνομα και να γίνει αντάξια της Νταϊάνα Ντορς και Τζουν Γουίλκινσον –οι βρετανικές εκδοχές της Μέριλιν Μονρόε.

Με έντονα λευκά μαλλιά και ρούχα που αναδείκνυαν το κορμί της, ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα στην εκπομπή «Before Your Very Eyes» το 1955. Σπανίως μιλούσε και προτιμούσε να κάνει την έκπληκτη όταν ο παρουσιαστής Άρθουρ Άσκι αστειευόταν με την εντυπωσιακή της εμφάνιση. Ήταν η πρώτη γυναίκα που άφηνε τόσο πολύ γυμνό δέρμα εκτεθειμένο στη βρετανική τηλεόραση.


Ο παραγωγός του Άσκι, Μπιλ Γουάρντ, της άλλαξε το όνομα σε Σαμπρίνα, από την ταινία του 1954 με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Όντρεϊ Χέπμπορν, που έπαιξε στις βρετανικές αίθουσες με τον τίτλο «Sabrina Fair».

Η φήμη της μεγάλωσε και άρχισε να λαμβάνει πάνω από 1.000 γράμματα την εβδομάδα από θαυμαστές. Ήθελε να είναι διαρκώς στο προσκήνιο και γι’ αυτό διοχέτευε στον Τύπο ιστορίες που την αφορούσαν, ενώ ασφάλισε τα «περιουσιακά της στοιχεία» για 100.000 λίρες στη Lloyd's του Λονδίνου.

Στην αυτοβιογραφία του ο Άσκι έγραψε: «Έριξα την ιδέα να βάλουμε μια βουβή ξανθιά στο πρόγραμμα. Κάναμε ακροάσεις για την κατάλληλη ξανθιά και βρήκαμε τη Νόρμα Σάικς. Είχε ένα όμορφο πρόσωπο και σώμα, αλλά δεν μπορούσε να τραγουδήσει, να χορέψει ή ακόμη και να περπατήσει σωστά».

Έπαιξε σε πολλές βρετανικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της «Blue Murder St Trinian's», αλλά είχε πολύ μικρούς ρόλους. Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρέθηκε στην εταιρεία των μεγάλων αστέρων του Χόλιγουντ όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Φρανκ Σινάτρα.

Η Σαμπρίνα μάλιστα κάποια στιγμή βρέθηκε σε ένα τηλεοπτικό στούντιο με τον Φιντέλ Κάστρο της Κούβας τον Απρίλιο του 1959, επιμένοντας στους φίλους της πως ήταν «πολύ ευγενικός και με σεβασμό απέναντί της».

Σαμπρίνα: Η ιστορία της Βρετανίδας Μέριλιν Μονρόε που πέθανε μόνη και ξεχασμένη [βίντεο] | iefimerida.gr 0

@Wikimedia.Commons

Ήταν δημοφιλής στην Αυστραλία, αλλά παρέμεινε στις ΗΠΑ, όπου παντρεύτηκε τον δρ Χάρι Μελσχάιμερ, έναν πλούσιο γυναικολόγο του Χόλιγουντ, τον Νοέμβριο του 1967. Είχε γίνει αρκετά δημοφιλής στις ΗΠΑ, αλλά έκανε το σοβαρό λάθος να επισκεφθεί την Κούβα ως καλεσμένη της νέας επαναστατικής κυβέρνησης του Φιντέλ Κάστρο, μια κίνηση που οδήγησε στην καταδίκη της από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν ο γάμος της διαλύθηκε το 1977, η Σαμπρίνα μετακόμισε σε ένα μικρό ζοφερό σπίτι στο βόρειο Χόλιγουντ, όπου ζούσε ως ερημίτισσα.

Υπέφερε από χρόνια προβλήματα στην πλάτη της (για τα οποία κατηγόρησε, με επιτυχία, τον χειρουργό της) και απέφυγε τη δημόσια ζωή με το πέρασμα των χρόνων. Πέθανε πέρυσι τον Νοέμβριο από αναπνευστικά προβλήματα, αλλά ο θάνατός της έγινε γνωστός την περασμένη εβδομάδα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμπρίνα Μέριλιν Μονρόε pin-up girl
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ