Αλλαξε ο τρόπος έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου -Τα χαρτιά που απαιτούνται - iefimerida.gr

Αλλαξε ο τρόπος έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου -Τα χαρτιά που απαιτούνται

Ερωτηματικό παραμένει για τις κάρτες ανέργων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μέτρα για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, που πρέπει να αντικαταστήσουν έως τα τέλη του μήνα τις περίπου 300 χιλιάδες παλιές τους χάρτινες κάρτες, με νέες ηλεκτρονικές, προχωρούν άμεσα οι συγκοινωνιακοί φορείς.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον κ. Σπίρτζη και τον γγ Μεταφορών Θάνο Βούρδα, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών και του αναδόχου του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η νέα διαδικασία ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και όπως ανακοινώθηκε επισήμω, είναι η εξής:

Οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται σε όλα τα εκδοτήρια των γραμμών 1, 2 & 3 της ΣΤΑΣΥ προσκομίζοντας έναν ανοικτό φάκελο, στον οποίο θα εμπεριέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ

3. Φωτοτυπία του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι μηνός Οκτωβρίου 2017 ή προηγούμενου μήνα εντός του έτους 2017.

4. Εκτύπωση της Αίτησης - QR CODE που εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (www.athenacard.gr)

Εξωτερικά του φακέλου θα αναγράφεται από τον πολίτη το ονοματεπώνυμο και η επιθυμητή διεύθυνση ταχυδρόμησης της προσωποποιημένης κάρτας (οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας.

Οι έτοιμες κάρτες θα αποστέλλονται στην αναγραφόμενη διεύθυνση μέσω ταχυδρομείου και στη συνέχεια, οι κάτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν φόρτιση των επιθυμητών προϊόντων κομίστρου σε όλα τα Αυτόματα Μηχάνημα Επαναφόρτιση Καρτών που υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1, 2, 3 καθώς και σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας (περισσότερες πληροφορίες των θέσεων στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr).

Εξετάστηκε, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξει προμήθεια άλλων 30 τερματικών έκδοσης καρτών, τα οποία θα εγκατασταθούν σε σταθμούς που υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου, προκειμένου να είναι ταχύτερη η διαδικασία έκδοσης.

Τα τερματικά αναμένεται να παραδοθούν στους συγκοινωνιακούς φορείς σταδιακά, έως τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι πύλες εισόδου - εξόδου που έχουν τοποθετηθεί στους σταθμούς του Μετρό και των ΗΣΑΠ.
Ωστόσο, για να κλείσουν οι πύλες θα πρέπει πρώτα να συνδεθούν με τα συστήματα ασφαλείας της Αττικό Μετρό που είναι η ιδιοκτήτρια των σταθμών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση, όπως οι άνεργοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ