Νέα τροπή: Φύλακας είχε ενημερώσει πριν ξεκινήσει το μακελειό του Λας Βέγκας -Υπήρξαν καθυστερήσεις; - iefimerida.gr

Νέα τροπή: Φύλακας είχε ενημερώσει πριν ξεκινήσει το μακελειό του Λας Βέγκας -Υπήρξαν καθυστερήσεις;

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα τροπή παίρνει η έρευνα για το μακελειό του Λας Βέγκας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο τραυματισμένος φύλακας του ξενοδοχείου Μάνταλεϊ Μπέι ενημέρωσε τους υπεύθυνους για τον μακελάρη.

Η αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι ο υπάλληλος σεκιούριτι είχε σημάνει συναγερμό αλλά η αστυνομία έφτασε στο δωμάτιο του μακελάρη Στίβεν Πάντοκ αφότου ο ένοπλος είχε σπείρει το θάνατο.

O Πάντοκ πυροβόλησε τον φύλακα Χεσούς Κάμπος έξι ολόκληρα λεπτά πριν ανοίξει πυρ κατά των ανυπεράσπιστων πολιτών ενώ η επίθεση διήρκησε άλλα 10 λεπτά.

Γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ η αστυνομία του Λας Βέγκας να φτάσει στο ξενοχοείο.

«Είχε ενημερώσει πριν ξεκινήσει η επίθεση» είπε ο βοηθός σερίφη της κομητείας Κλαρκ, Τομ Ρόμπερτς, στην εφημερίδα, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι ο Κάμπος χρησιμοποίησε πιθανώς το τηλέφωνο στον διάδρομο του ξενοδοχείου για να ενημερώσει.

Παρόλα αυτά, ο Ρόμπερτς είπε πως δεν γνώριζε πότε ακριβώς ενημέρωσε ο Κάμπος ότι πυροβολήθηκε ο ίδιος ούτε εάν το ξενοδοχείο ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία. «Απλώς δεν ξέρουμε πόση ώρα του πήρε να τηλεφωνήσει. Τον πυροβολούσαν, έτρεχε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου. Τότε είναι που ξεκίνησε να επικοινωνεί [σ.σ. όταν βρήκε καταφύγιο]» είπε ο Ρόμπερτς.

Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου δεν απάντησαν στο αίτημα της αμερικανικής εφημερίδας για διευκρινίσεις.

«Δεν νομίζω ότι πήρε τόση ώρα στο ξενοδοχείο και την αστυνομία να αντιδράσει στους πυροβολισμούς» συμπλήρωσε ο Ρόμπερτς, που παράλληλα αποκάλυψε ότι το ξενοδοχείο έστειλε και τους δικούς του ένοπλους αστυνομικούς στον 32ο όροφο «περίπου την ίδια ώρα» που έφτασε και η αστυνομία του Λας Βέγκας.

Ο Πάντοκ, όμως, είχε βάλει ήδη τέλος στη ζωή του. Η αμερικανική εφημερίδα διερωτάται εάν υπήρξαν καθυστερήσεις, που πιθανώς να οδήγησαν στο θάνατο 58 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων ακόμη.

Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη

Νωρίτερα, ο σερίφης Τζόσεφ Λομπάντο, απογοητευμένος από τη βραδύτητα των ερευνών, δήλωσε ότι Πάντοκ τζόγαρε τη νύχτα πριν το μακελειό. «Αυτό το άτομο έκρυβε σκοπίμως τις πράξεις του πριν την επίθεση κι είναι δύσκολο να βρούμε τις απαντήσεις. Σε συνεργασία με τη μονάδα ανάλυσης συμπεριφοράς του FBI συντάσσεται μια περιεκτική εικόνα της ψυχικής κατάστασης του υπόπτου και αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο συμβάν στη ζωή του, από το οποίο να πιαστούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακελειό Λας Βέγκας μακελάρης Πάντοκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ