Η Στέρτζον τρολάρει την Μέι: Πήγε σε ομιλία με ένα κουτί καραμέλες για τον λαιμό [βίντεο]

Με ένα αστείο ξεκίνησε η Νίκολα Στέρτζον την ομιλία της στο Συνέδριο του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος.

«Ηρθα προετοιμασμένη», είπε στους παριστάμενους η πρωθυπουργός της Σκωτίας και τους έδειξε ένα κουτί καραμέλες για τον λαιμό, που κρατούσε. Ολοι γέλασαν, καθώς κατάλαβαν αμέσως τι ήθελε να πει.

Ηταν μία αναφορά στην... καταστροφική ομιλία της Τερέζα Μέι, την προηγούμενη εβδομάδα, στο συνέδριο των συντηρητικών. Εκείνη την ημέρα η Βρετανίδα πρωθυπουργός «πνίγηκε» από τον βήχα, με αποτέλεσμα να σταματήσει την ομιλία της για λίγο. Δεν ήταν το μόνο που της συνέβη όμως, γιατί ένας φαρσέρ τη διέκοψε κάποια στιγμή για να της δώσει... την παραίτησή της.

Πέρα από τα αστεία όμως, η Στέρτζον επιτέθηκε στην ΕΕ για τη στάση της στην ισπανική κρίση, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες έπρεπε να καταδικάσουν τη βία κατά των Καταναλών, οι οποίοι «δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία απλώς και μόνο επειδή ήθελαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα». Ακόμη, κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα των Καταλανών να αποφασίσουν για το μέλλον τους και την κάλεσε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί μία διέξοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκολα Στέρτζον Τερέζα Μέι βήχας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ