Εβαλαν πρόστιμο σε άνδρα με στολή καρχαρία στην Αυστρία λόγω του νόμου για την μπούργκα! - iefimerida.gr

Εβαλαν πρόστιμο σε άνδρα με στολή καρχαρία στην Αυστρία λόγω του νόμου για την μπούργκα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με παρατράγουδα ξεκίνησε στην Αυστρία η εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει αυστηρά στους πολίτες να εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους με καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Ένας άνδρας που φορούσε ολόσωμο κοστούμι καρχαρία αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο επειδή είχε καλυμμένο το κεφάλι του, κάτι που σύμφωνα με τον νέο ισχύοντα νόμο στην Αυστρία είναι παράνομο.

Η περιβολή του άνδρα στόχο είχε να διαφημίσει μια επιχείρηση στην κεντρική Βιέννη, η οποία τελικά πλήρωσε το πρόστιμο.

Η επιχείρηση μάλιστα ανέβασε τη φωτογραφία του «ακέφαλου» άνδρα – καρχαρία στο facebook ανακοινώνοντας το πρόστιμο και σχολιάζοντας: «Η ζωή δεν είναι εύκολη».

Σχεδιασμένος έτσι ώστε να απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο, ο νόμος υποχρεώνει τους πολίτες να αφήνουν ακάλυπτο το πρόσωπό τους από το μέτωπο μέχρι το πιγούνι.

Προειδοποιήσεις όμως αναφορικά με αυτά που βάζουν στο πρόσωπό τους μάσκες ζώων όπως συνηθίζουν δόθηκαν στους καλλιτέχνες του δρόμου, ενώ η αστυνομία έχει ζητήσει διευκρινίσεις προκειμένου να εφαρμόσει τον νόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία μπούρκα ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ