Στον Αρειο Πάγο η Κούνεβα -Συνεχείς οι παραβάσεις της εργοδότριας εταιρίας, λέει ο συνήγορός της - iefimerida.gr

Στον Αρειο Πάγο η Κούνεβα -Συνεχείς οι παραβάσεις της εργοδότριας εταιρίας, λέει ο συνήγορός της

Για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το 2008
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω, αλλά κανένας δε θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία».

«Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες».

Με αυτά τα λόγια η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα σφράγισε το κλείσιμο της συζήτησης που έγινε στον Άρειο Παγο, μετά την προσφυγή της σε βάρος της απόφασης του Εφετείου, που έκρινε ότι δεν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της επίθεσης που δέχθηκε με βιτριόλι, τον Δεκέμβριο του 2008 και της εργοδότριας εταιρείας καθαρισμού στην οποία εργαζόταν.

Η συζήτηση έγινε παρουσία της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο Β1 εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο τον κ. Χριστοφορο Κοσμιδη.

Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε εγκληματική την απόφαση σε βάρος της ευρωβουλευτού, βάλλοντας σε βάρος της εργοδότριας εταιρείας.
«Όφειλε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Αντίθετα,η εργοδότρια με τη συμπεριφορά της και τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε, οδήγησε στην επίθεση» τόνισε ο γνωστός δικηγόρος.

Ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε επίσης ότι η κυρία Κούνεβα εργαζόταν κάτω από σκληρές συνθήκες εργασίας και η εργοδότρια εταιρεία είχε συνεχείς παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Ενδεικτικές για τις συνθήκες εργασίας και την παραβατικότητα της εργοδότριας είναι δύο εκθέσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όπως επισήμανε.

«Το πυρακτωμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιον να προβεί στο αρνητικό αυτό περιστατικό» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Άρης Καζάκος υποστηριξε ότι ήταν η συνδικαλιστική δράση της Κούνεβα που οδήγησε σε αυτό το κλίμα εχθροτητας, με την εταρεια να κάνει τα πάντα για να την οδηγήσει στην έξοδο, δηλαδή σε παραίτηση.

«Η εργοδότρια γνώριζε τις τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν η Κούνεβα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τις είχε δημοσιοποιήσει με συνέντευξη της σε ημερησια εφημερίδα των Αθηνών. Η εταιρεία είχε υποχρέωση πρόνοιας για να αποφευχθεί η μαφιόζικη, για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση σε βάρος της.

Αν εργαζόταν ημέρα και κοντά στο σπίτι της, όπως είχε κατ´ επανάληψη ζητήσει το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου 2008 δε θα δεχόταν μοιραία επιθεση.
Η εταιρία δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των κινδύνων και των απειλών που δεχόταν αντίθετα ήθελε να την εκφοβίσει και να την οδηγήσει σε παραίτηση», επισήμανε ο κ. Καζάκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα Άρειος Πάγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ