1.892 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στη Θεσσαλονίκη σε εννιά μήνες - iefimerida.gr

1.892 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στη Θεσσαλονίκη σε εννιά μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 1.892 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έβαλαν «λουκέτο» στη Θεσσαλονίκη από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία ΓΕΜΗ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων παραμένει αρνητικό, κατάσταση που «διαιωνίζεται» εδώ και 90 μήνες από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ του ΕΕΘ, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2017, εγγραφή έκαναν 1.818 επιχειρήσεις, ενώ διεγράφησαν 1.892.

Οι περισσότερες εγγραφές αφορούσαν ατομικές επιχειρήσεις (1.160 εγγραφές έναντι 1.587 διαγραφών), ακολουθούν οι ομόρρυθμες (217 εγγραφές έναντι 180 διαγραφών), οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες-ΙΚΕ (206 έναντι 23 διαγραφών), οι ετερόρρυθμες (89 έναντι 55), οι μονοπρόσωπες Ι.Κ.Ε. (83 εγγραφές έναντι 1 διαγραφής) και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές (55 έναντι 2).

Στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2016 κατεγράφησαν 1.773 εγγραφές και 1.892 διαγραφές.

«Από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να κινείται μέσα στο καταστροφικό σπιράλ της κρίσης και της ανέχειας. Πολύ φοβάμαι ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί, αφού δεν υπάρχουν μέτρα αναστροφής της κατάστασης.

Την ώρα που η αγορά στενάζει η κυβέρνηση απλώς αυξάνει τους μισθοδοτούμενους από το Δημόσιο όπως και το κονδύλι του προϋπολογισμού για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική κατάσταση, που ναρκοθετεί ακόμη περισσότερο το μέλλον της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λουκέτα Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ