Ο μακελάρης του Λας Βέγκας είχε πυροβολήσει φύλακα ασφαλείας έξι λεπτά πριν το μακελειό - iefimerida.gr

Ο μακελάρης του Λας Βέγκας είχε πυροβολήσει φύλακα ασφαλείας έξι λεπτά πριν το μακελειό

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερωτηματικά για το τι σχεδίαζε ο μακελάρης του Λας Βέγκας πριν τον ενοχλήσει ένας φύλακας ασφαλείας γεννά η αποκάλυψη ότι ο Στίβεν Πάντοκ έριξε βροχή από σφαίρες κατά του Χεσούς Κάμπος έξι ολόκληρα λεπτά πριν αρχίσει το μακελειό -κι όχι μετά όπως ανέφερε το χρονοδιάγραμμα της φονικότερης επίθεσης με πυροβόλα όπλα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία, που είχαν δώσει αρχικά οι αρχές.

Ο Στίβεν Πάντοκ πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Κάμπος που είχε ανέβει στον 32ο όροφο του Mandalay Bay Hotel για να ελέγξει μια πόρτα που ήταν ανοικτή κοντά στη σουίτα του 64χρονου, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης Τζόζεφ Λομπάρντο, παρέχοντας νέες πληροφορίες για τι συνέβη λίγο πριν το μακελειό της 1ης Οκτωβρίου.

Ο φύλακας ασφαλείας Κάμπος άκουσε θόρυβο από τρυπάνι από το δωμάτιο του Πάντοκ. Ο τελευταίος, που είχε εγκαταστήσει τρεις κάμερες για να παρακολουθεί όσους πλησίαζαν, άνοιξε πυρ πίσω από την πόρτα κι έριξε κάπου 200 σφαίρες στο διάδρομο τραυματίζοντας στο πόδι τον φύλακα, ο οποίος ειδοποίησε άλλους συναδέλφους του.

Ο Πάντοκ πυροβόλησε τον φύλακα στις 21:59 τοπική ώρα, έξι λεπτά πριν εξαπολύσει τη φονική επίθεση στο πλήθος που παρακολουθούσε το φεστιβάλ κάντρι μουσικής Route 91 Harvest σκοτώνοντας 58 άτομα και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλα προτού βάλει τέλος στη ζωή του.

Νωρίτερα οι αρχές είχαν πει ότι η άφιξη του φύλακα στο διάδρομο του 32ου ορόφου ίσως έκανε τον Πάντοκ να σταματήσει τους πυροβολισμούς.

Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του μακελάρη

Απογοητευμένος από τη βραδύτητα των ερευνών ο σερίφης είπε ότι ο Πάντοκ είχε εμφανιστεί πολλές φορές χωρίς συνοδεία στο Λας Βέγκας και ότι τζόγαρε τη νύχτα πριν το μακελειό. «Αυτό το άτομο έκρυβε σκοπίμως τις πράξεις του πριν την επίθεση κι είναι δύσκολο να βρούμε τις απαντήσεις. Σε συνεργασία με τη μονάδα ανάλυσης συμπεριφοράς του FBI συντάσσεται μια περιεκτική εικόνα της ψυχικής κατάστασης του υπόπτου και αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο συμβάν στη ζωή του, από το οποίο να πιαστούμε».

Ο Πάντοκ «τζόγαρε ένα εκατομμύριο δολάριο μια βραδιά» και έπαιρνε Βάλιουμ

Την ίδια ώρα το CNN φέρνει στο φως μια 97σέλιδη κατάθεση που είχε δώσει προ τετραετίας ο μακελάρης στο πλαίσιο αγωγής που είχε καταθέσει κατά ξενοδοχείου, όπου είχε γλιστρήσει και χτύπησε.

Ο Πάντοκ έλεγε σ’ αυτή την κατάθεση ότι ξόδευε πολλά και ότι τα ξενοδοχεία-καζίνο, όπου σύχναζε, του έδιναν πολλές φορές δωρεάν δωμάτιο. Υποστήριζε ακόμη ότι κάποια στιγμή ήταν ο «μεγαλύτερης παίκτης video πόκερ του κόσμου». «Πώς το ξέρω αυτό; Επειδή γνωρίζω κάποιους απ’ τους μεγαλύτερους παίκτες video πόκερ στον κόσμο, που ποντάρουν πολλά. Κανείς τους δεν έπαιξε τόσο πολλά και τόσο πολύ όσο εγώ», ανέφερε. Ο Πάντοκ αποκάλυψε ότι το 2006 «έπαιζε κατά μέσον όρο 14 ώρες ημερησίως, 365 μέρες το χρόνο.» «Τζογάρω όλη νύχτα και κοιμάμαι τη μέρα», είπε.

Τις λεπτομέρειες της 97σέλιδης κατάθεσης έφερε στο φως το CNN. Κάποια στιγμή ο Πάντοκ ρωτήθηκε αν έχει καλές σχέσεις με τον Στίβεν Γουίνκλερ, το γιατρό που του συνταγογραφούσε ηρεμιστικά χάπια Βάλιουμ. «Είναι σαν τον έχω στο μισθολόγιό μου», είπε. « Του δίνω ένα ποσό ετησίως. Έχω καλή πρόσβαση σ’ αυτόν», απάντησε.

Ο μακελάρης είπε ότι πρέπει να του είχαν απομείνει κάπου 10-15 χάπια από τα 60 που του είχε γράψει ο γιατρός πριν από ενάμιση χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ