Ανατροπή: Τελικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 3 - iefimerida.gr

Ανατροπή: Τελικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε τελικά να ψηφίσει «παρών» στο επίμαχο άρθρο 3 για τη διόρθωση φύλου.

Οι βουλευτές αποφάσισαν να ψηφίσουν «ναι» επί της αρχής στο συζητούμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου και «παρών» στο επίμαχο άρθρο 3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της ΚΟ ήταν θυελλώδης, καθώς ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαφώνησε με τη Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ήθελε να ψηφίσει υπέρ του άρθρου 3, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν ο μόνος βουλευτής που τασσόταν υπέρ του «ναι».

Εν τέλει κατέληξαν στη συμβιβαστιή πρόταση να ψηφίσουν «ναι» επί της αρχής, «παρών» στο επίμαχο άρθρο 3 και σε περίπωση που γίνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στους όρους και στις προϋποθέσεις, να ψηφίσουν «ναι».


Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, διευκρίνισε ότι τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο εισηγητής του νομοσχέδιου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Τσελέπης, επειδή θα απουσιάζουν, θα αποστείλουν επιστολική ψήφο.

«Το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω αλλαγών. Φάνηκε ότι ήταν ένα γονατογράφημα στο οποίο μέχρι τελευταία στιγμή γίνονται τροποποιήσεις. Πρέπει να αποσυρθεί για ν΄ ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος πάνω σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό και ευαίσθητο θέμα» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ