Βαθύ ανασχηματισμό και ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα προτείνει ο Μητσοτάκης - iefimerida.gr

Βαθύ ανασχηματισμό και ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα προτείνει ο Μητσοτάκης

Βαθύ ανασχηματισμό και ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα προτείνει ο Μητσοτάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συγκρότηση ενός ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος αποτελούμενο από πολιτικούς και τεχνοκράτες, καθώς και το διορισμό μόνιμων υφυπουργών πενταετούς θητείας πρότεινε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ο Λουκάς Παπαδήμος να προχωρήσει σε βαθύ ανασχηματισμό και μάλιστα, πρότεινε την αλλαγή της νομοθεσίας έτσι ώστε στα κρίσιμα υπουργεία να τοποθετηθούν μόνιμοι υφυπουργοί , πενταετούς θητείας που θα καλύπτουν και την επόμενη βουλευτική περίοδο.

Και συνέχισε προσθέτοντας πώς «η επιλογή και ο διορισμός τους πρέπει να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».Και όλα αυτά γιατί σύμφωνα με το επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «η χώρα είναι από καιρό ακυβέρνητη» και η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου «ασχολείται κατά κύριο λόγο με το μεγάλο αυτό θέμα, παραβλέποντας τη σκληρή πραγματικότητα».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα γεγονότα της Κυριακής και στις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «επιβεβαιώνουν δυστυχώς τη διαπίστωση ότι το κράτος στη χώρα μας έχει καταλυθεί και ότι η Δημοκρατία μας δεν λειτουργεί. Κι αυτό συνιστά κίνδυνο μεγαλύτερο και από την απειλούμενη χρεοκοπία» .

Κλείνοντας, σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι έχουν πλέον δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις της γενικότερης αναδιάρθρωσης του πολιτικού σκηνικού

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ