Αδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε άθεοι, μην μιλάτε για τις θέσεις της Εκκλησίας - iefimerida.gr

Αδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε άθεοι, μην μιλάτε για τις θέσεις της Εκκλησίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόντρα ξέσπασε για ακόμη μια φορά σχετικά με τα εγκλήματα κομμουνισμού και ναζισμού με αφορμή την συζήτηση για την αλλαγή φύλου, στη βουλή.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του Στάλιν να ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που τον διαδέχτηκε στο βήμα επεσήμανε:

«Τύχη αγαθή διαδέχομαι στο βήμα τον συνάδελφο τον κ. Μηταφίδη ο οποίος έκανε μια πολύ διδακτική ομιλία για το πώς επί Στάλιν ποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία. Φαντάζομαι είναι από τα εγκλήματα της Σταλινικής περιόδου. Και δείτε πώς τα φέρνει η ζωή κ. Υπουργέ. Το είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε εσάς που δώσατε μάχη το καλοκαίρι για να μην πάτε στο Συνέδριο στην Εσθονία κι αναγνωριστούν τα εγκλήματα του Στάλιν. Λες και το ήξερε" είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του και κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Kαμμένου λέγοντας ότι επέλεξε να απέχει από τη συζήτηση:

«Ναι μεν έκανε το deal με τον Τσίπρα και από το "όχι" οι ΑΝΕΛ πήγαν στο "ναι" αλλά ο ίδιος εξαφανίστηκε, δεν θέλει να είναι στο κάδρο. Και προσέξτε που πήγε. Στη Βραζιλία, στην κατεξοχήν χώρα που γίνονται οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλου. Ούτε συστημένο να το είχε, να πάει στη Βραζιλία σ' αυτό το νομοσχέδιο για να κρυφτεί ο Πάνος Καμμένος που πούλησε όλους τους ψηφοφόρους για σωθεί από τη ρουλέτα και το καζίνο".

Στον αντιπρόεδρο της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης με τη φράση «Είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση, όχι με τον Στάλιν. Εμείς υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε την κομμουνιστική ιδεολογία και τον σοσιαλισμό που είναι απελευθερωτικές ιδέες και όχι τον Σταλινισμό».

Μάλιστα ο κ.Κοντονής έκανε και ειδική αναφορά στο ΚΚΕ εσωτερικού το οποίο όπως είπε από το 1968 υπερασπίζεται και μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα την ελευθερία και την Δημοκρατία.

«Αθεοι είστε και δεν έχετε δικαίωμα εσείς να μιλάτε για την Εκκλησία»

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Εκκλησία, ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά ρατσιστικά άρθρα» για το πώς «τόλμησε» η Εκκλησία να εκφράσει άποψη.

«Δηλαδή, ζούμε σε μια χώρα που άπαντες μπορούν να έχουν άποψη, σεβόμαστε δικαιώματα των διεμφυλικών -και καλά κάνουμε- αλλά αρνούμαστε το δικαίωμα στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο, να εκφράσει άποψη για ζητήματα που πρωτίστως την αφορούν, δηλαδή για ζητήματα της πίστεως» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εμείς πιστεύουμε και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί. Εσείς που είστε διακηρυγμένοι άθεοι, εσείς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι είναι άθεος, πήγε στο Άγιο Όρος και έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα. Δηλαδή, εγώ άμα σέβομαι την άποψη της Εκκλησίας, το κάνω για τις ψήφους και ο Τσίπρας δηλωμένος άθεος που έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα της Εκκλησίας, δεν το κάνει για τις ψήφους;» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.

«Αθεοι είστε και δεν έχετε δικαίωμα εσείς να μιλάτε για την Εκκλησία. Για την Εκκλησία έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε! Εσείς δεν έχετε καμία δουλειά με την Εκκλησία» επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης, και απευθυνόμενος στον Σταύρο Κοντονή, συμπλήρωσε:«Αν είσαι άθεος κύριε Κοντονή να βγεις και να το υπερασπιστείς, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ! Η ΝΔ έχει καταθέσει την δική της πρόταση, που είναι σύμφωνη με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν έχει κανένα λόγο η δική μας χώρα να πρωτοτυπήσει πέραν της αποφάσεως αυτής».

«Δεν θα κάνω θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη για τα θέματα που έθεσε περί Ιεράς Συνόδου, αθείας κλπ. Εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν! Αυτό το κατάλαβαν μέχρι και Εσθονοί βουλευτές και μας έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή. Εσείς εδώ, το έχετε καταλάβει;» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος απαντώντας στα περί όψιμου και υποκριτικού ενδιαφέροντος για τα δικαιώματα των διεμφυλικών, έσπευσε να επισημάνει ότι από το 1968 σε αυτή τη χώρα υπήρχε το ΚΚΕ εσωτερικού, το οποίο έδινε αγώνα για σοσιαλισμό με ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινο πρόσωπο.

«Ηταν αυτό το κόμμα που υπερασπιζόταν τις κινητοποιήσεις, σε όλη την Ευρώπη, για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι η Δεξιά πάσχει από στερεότυπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ