Κατόπιν εορτής ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών για την κατάληψη της Νομικής - iefimerida.gr

Κατόπιν εορτής ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών για την κατάληψη της Νομικής

Κατόπιν εορτής ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών για την κατάληψη της Νομικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, έφθασαν ταχυδρομικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια, τα δύο έγγραφα του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, με τα οποία γνωστοποιούσε την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής από άγνωστους φοιτητές και ζητούσε τη διαφύλαξη του. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο δεύτερο έγγραφο αναφέρεται ότι «από πληροφορίες, δεν προκύπτει ότι διαπράττονται καταστροφές στην περιουσία του Πανεπιστημίου».

Όλα αυτά αναφέρονται στη σημερινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στην οποία κοινοποιήθηκαν τα εν λόγω έγγραφα, και τα οποία ως παραλήπτη είχαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρει τα εξής:

«Στις 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, και περί τις 14.30, περιήλθαν με το ταχυδρομείο στην υπηρεσία μας δύο έγγραφα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογεγραμμένα από τον Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Τα έγγραφα αυτά απευθύνονται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και κοινοποιούνται στους Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Αρχηγό της ΕΛΑΣ, είχαν δε το ακόλουθο περιεχόμενο: στο μεν πρώτο, με ημερομηνία 9.02.12 γνωστοποιείται ότι, ενόψει της γενικότερης κατάστασης, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις 10 έως και 12 Φεβρουαρίου 2012 και ζητείται η διαφύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου.

Στο δεύτερο δε, με ημερομηνία 10.02.12, γνωστοποιείται η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής από αγνώστους φοιτητές και η αδυναμία του Πρυτανικού Συμβουλίου να έχει πρόσβαση σ' αυτό, ωστόσο αναφέρεται, αφενός μεν ότι από 10.02.12 έως και 12.02.12 το βράδυ δεν είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εκπαιδευτικής και ερευνητικής φύσεως εργασίες στο κτίριο και αφετέρου, ότι, από πληροφορίες, δεν προκύπτει ότι διαπράττονται καταστροφές στην περιουσία του Πανεπιστημίου.

Διευκρινίζουμε ότι τα δύο έγγραφα φέρουν αριθμούς πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Αθηνών 111010181 και 1112010182 αντίστοιχα και ημερομηνία 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ